Marcel Vela: ‘Vom ajuta BOR la împărțirea sfintelor Paști și a Luminii Sfinte’. Ce trebuie să scrieți pe declarația pe proprie răspundere

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Într-o declarație de presă susținută marți seara, ministrul de Interne, Marcel Vela a anunțat, că Guvernul și Patriarhia Română au ajuns la un acord pentru a colabora, de sărbătorile pascale. Angajații MAI vor contribui, alături de clerici și voluntari, la distribuirea Paștilor și a Luminii Sfinte adusă de la Ierusalim, sâmbătă seara.

”Acordul a fost semnat între MAI și Patriarhie. Pentru a nu există riscul răspândirii coronavirusului, MAI vine în sprijinul BOR executând misiuni de susținere și ajutor pentru clerici și credincioși. Vom ajută BOR la împărțirea sfintelor Paști și a Luminii Sfinte aduse de la Ierusalim, în seară de Înviere.

ELIT

„Credincioșii vor putea ieși în proximitatea casei, în afara curții sau a imobilului în care locuiesc, respectând regulile de distanțare socială, astfel încât să fie evitată aglomerația și formarea grupurilor mai mari de trei persoane. În acest sens, doi sau trei locatari dintr-o scară de bloc pot oferi Sfânta Lumină, primită de la voluntari, tuturor vecinilor.

Țînând cont de decretele prezidențiale și Ordonanțele Militare, am semnat cu PF Daniel un acord de susținere și sprijin din partea tuturor forțelor coordonate pentru stabilirea unor acțiuni comune”, a spus Marcel Vela.

Între BOR și MAI s-au stabilit următoarele: pâinea binecuvântată (prescuri) va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri și sâmbătă, în intervalul 07.00-17.00, în toate parohiile de către angajații bisericii și voluntari, bineînțeles cu respectarea distanței sociale.

În declarația pe propria răspundere, credinciosul va face precizarea numele lăcașului de cult la care se va deplasa.

sursa: stiripesurse.ro hotnews.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419