“Maratonul Recunoștinței” la Roșia Montană, 26 iulie 2015. Probe 42, 21 și 10 kilometri. Vezi traseele!
Competiția “Maratonul Recunoștinței”, se va desfășura în ziua de 26 iulie 2015, în Munții Apuseni, în zona localităților Roșia Montană și Gura Roșiei, de-a lungul drumului județean 742, județul Alba, ea adresându-se, atât iubitorilor de alergare, admiratori ai cadrului natural deosebit din aceasta zonă, cât și împătimiților de istorie a României.
“Maratonul este la a III-a ediție, prima ediție a avut loc în anul 2012, între localitățile Călugăreni și București, cu start din fața statuii lui Mihai Viteazul și sosire la Mormântul Eroului Necunoscut din Parcul Carol. Cea de-a doua ediție s-a desfășurat în anul 2013 la Roșia Montană. Maratonul îi este dedicat și marii noastre campioane olimpice în proba de maraton, Constantina Diță, care în anul 2008, la Beijing, a câștigat pentru Romania prima medalie de aur, în proba de maraton. În semn de recunoștința și prețuire față de Ostașii Armatei Romane care s-au jertfit în cele două războaie mondiale am numit acest maraton “Maratonul Recunoștinței” și am stabilit ca în fiecare an acesta să se desfășoare prin locuri care amintesc de luptele purtate de Armata Română în cele doua războaie mondiale. Startul în maraton va fi dat din fața Monumentului Eroilor Români din Primul Război Mondial din Roșia Montană și va fi făcut telefonic din America, de către campioana noastră olimpica în proba de maraton, Constantina Diță.
Maratonul face parte din ciclul de maratoane istorice: “Din dragoste pentru România și istoria ei”, fiind al 10-lea maraton din acest ciclu, organizat de maratoniști în perioada 2011-2014.
În data de 26 iulie 2015, vă invităm cu drag la Ediția a III-a a Maratonului Recunoștinței – Roșia Montană, un maraton care s-a născut din DRAGOSTE PENTRU ROMÂNIA, ISTORIA ȘI NATURA EI.
Pe parcursul maratonului vom descoperi monumentele naturale ale zonei – Piatra Corbului, Piatra Despicată, Tăul Cornei, Tăul Brazi, și nu în ultimul rând Masivul Cârnic. Vom alerga împreună nu neapărat pentru performanta fizică, dar mai ales pentru a TRANSMITE SENTIMENTUL NOSTRU DE IUBIRE ȘI RECUNOȘTINȚĂ FAȚĂ DE LOCALNICI, STRĂMOȘII ACESTOR LOCURI ȘI NATURA VIE”, se arată într-un comunicat remis presei de organizatori.
Probe:
– Maraton (42,195 km): ora 7:30 –> 15:30
– Semi maraton (21 km): ora 7:30 –> 13:30
– Cursa 10 km: ora 7:30 –> 9:30
Descriere Cursa 10 km + traseu: 1 tură de circuit în zona localităților Roșia Montană și Gura Roșie.
Startul maratonului va fi dat la ora 7:30 din fața Monumentului Eroilor Români din Primul Război Mondial din Roșia Montană. Competiția se va încheia în același loc, la ora 15:30.
Pentru mai multe informații accesați www.rosiamontanamarathon.ro
B.P.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Sport2 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Actualitate16 ore ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”