Rămâi conectat

Cultură Educație

“Maratonul Recunoștinței” la Roșia Montană, 26 iulie 2015. Probe 42, 21 și 10 kilometri. Vezi traseele!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Competiția “Maratonul Recunoștinței”, se va desfășura în ziua de 26 iulie 2015, în Munții Apuseni, în zona localităților Roșia Montană și Gura Roșiei, de-a lungul drumului județean 742, județul Alba, ea adresându-se, atât iubitorilor de alergare, admiratori ai cadrului natural deosebit din aceasta zonă, cât și împătimiților de istorie a României.

satul-Rosia-Montana-vazut-din-masivul-Vaidoaia“Maratonul este la a III-a ediție, prima ediție a avut loc în anul 2012, între localitățile Călugăreni și București, cu start din fața statuii lui Mihai Viteazul și sosire la Mormântul Eroului Necunoscut din Parcul Carol. Cea de-a doua ediție s-a desfășurat în anul 2013 la Roșia Montană. Maratonul îi este dedicat și marii noastre campioane olimpice în proba de maraton, Constantina Diță, care în anul 2008, la Beijing, a câștigat pentru Romania prima medalie de aur, în proba de maraton. În semn de recunoștința și prețuire față de Ostașii Armatei Romane care s-au jertfit în cele două războaie mondiale am numit acest maraton “Maratonul Recunoștinței” și am stabilit ca în fiecare an acesta să se desfășoare prin locuri care amintesc de luptele purtate de Armata Română în cele doua războaie mondiale. Startul în maraton va fi dat din fața Monumentului Eroilor Români din Primul Război Mondial din Roșia Montană și va fi făcut telefonic din America, de către campioana noastră olimpica în proba de maraton, Constantina Diță.

 

Maratonul face parte din ciclul de maratoane istorice: “Din dragoste pentru România și istoria ei”, fiind al 10-lea maraton din acest ciclu, organizat de maratoniști în perioada 2011-2014.

 

În data de 26 iulie 2015, vă invităm cu drag la Ediția a III-a a Maratonului Recunoștinței – Roșia Montană, un maraton care s-a născut din DRAGOSTE PENTRU ROMÂNIA, ISTORIA ȘI NATURA EI.

 

Pe parcursul maratonului vom descoperi monumentele naturale ale zonei – Piatra Corbului, Piatra Despicată, Tăul Cornei, Tăul Brazi, și nu în ultimul rând Masivul Cârnic. Vom alerga împreună nu neapărat pentru performanta fizică, dar mai ales pentru a TRANSMITE SENTIMENTUL NOSTRU DE IUBIRE ȘI RECUNOȘTINȚĂ FAȚĂ DE LOCALNICI, STRĂMOȘII ACESTOR LOCURI ȘI NATURA VIE”, se arată într-un comunicat remis presei de organizatori.

 Probe:

– Maraton (42,195 km): ora 7:30 –> 15:30

– Semi maraton (21 km): ora 7:30 –> 13:30

– Cursa 10 km: ora 7:30 –> 9:30

 

Descriere Cursa 10 km + traseu: 1 tură de circuit în zona localităților Roșia Montană și Gura Roșie.

 

Startul maratonului va fi dat la ora 7:30 din fața Monumentului Eroilor Români din Primul Război Mondial din Roșia Montană. Competiția se va încheia în același loc, la ora 15:30.

 

Pentru mai multe informații accesați www.rosiamontanamarathon.ro

B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO | Gala Performerilor 2024, la Cugir: Elevii și profesorii cu rezultate la olimpiadele județene și naționale, premiați de administrația locală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gala Performerilor 2024, la Cugir: Elevii și profesorii cu rezultate la olimpiadele județene și naționale, premiați de administrația locală Vineri, 21 iunie 2024, la Centrul Cultural Valentin Uritescu din Cugir a avut loc ,,Gala Performerilor”, eveniment dedicat elevilor și profesorilor cu rezultate la olimpiadele județene și naționale. Finalul anului școlar 2023-2024 a fost cel mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea