Rămâi conectat

Actualitate

MApN neagă că ar exista pregătiri pentru mobilizarea rezerviștilor: Revin speculaţiile nefondate

Ziarul Unirea

Publicat

în

MApN neagă că ar exista pregătiri pentru mobilizarea rezerviștilor: Revin speculaţiile nefondate

În cursul zilei de marți, 11 octombrie, Ministerul Apărării Naționale a avertizat cu privire la revenirea speculațiilor cu privire la așa-zise pregătiri pentru mobilizarea rezerviștilor.

Reprezentanții Ministerului Apărării susțin, într-o postare pe Facebook, că în mediul online circulă un document reprezentând o adresă trimisă de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) a județului Cluj către Asociația Medicilor de Familie din același județ prin care se cere comunicarea stării de sănătate a tuturor bărbaților aflați în evidență, cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani.

MApN precizează că speculațiile care acreditează ideea că acest document ar fi o dovadă a pregătirilor de mobilizare a rezerviștilor militari, pe care autoritățile statului român le-ar face pe ascuns, în contextul războiului din Ucraina, nu au nicio legătură cu realitatea, relatează Mediafax.

„De fapt, potrivit prevederilor art. 46 din Legea nr 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare, Direcțiile de sănătate publică transmit centrelor militare zonale și județene anual, până la data de 1 noiembrie, tabele cu cetățenii bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 35 ani care au afecțiuni medicale incompatibile cu serviciul militar. Precizăm că actualizarea bazelor de date a rezerviștilor reprezintă o activitate cu caracter permanent, la termenele prevăzute de lege și nu are legătură cu situația de securitate din apropierea granițelor României”, se arată în comunicatul MApN.

Reprezentanții ministerului spun că astfel de încercări de inducere în eroare a opiniei publice au mai existat și au fost semnalate de structurile de informare publică ale MApN.

Aceștia recomandă verificarea știrilor apărute în spațiul virtual prin instrumentele puse la dispoziție de către MApN în ceea ce privește informarea publicului atât pe site-ul oficial al instituției, cât și pe canalele oficiale din social media.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

66 la sută dintre români, nefericiți la locul de muncă

Unirea Ziarul

Publicat

în

66 la sută dintre români, nefericiți la locul de muncă Doar o treime dintre români (34%) sunt fericiţi la locul de muncă, aceştia menţionând că desfăşoară activităţi care îi împlinesc personal şi contribuie la o stare generală de bine, arată rezultatele unui studiu realizat de Reveal Marketing Research, citat de Agerpres. Majoritatea românilor (47%) se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea