Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mandat cu emoții pentru un primar din județul Alba. ÎCCJ a respins definitiv o contestaţie în anulare pentru conflict de interese

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Primarul comunei Lupșa, Dănuț Bârzan, are din nou emoții în ceea ce privește mandatul de la conducerea administrației locale. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, în 6 noiembrie 2019, o contestație în anulare formulată de primar față de sentința definitivă din septembrie 2018 prin care s-a constatat faptul că acesta s-a aflat în conflict de interese.

”Admite excepţia nulităţii invocată de intimata Agenţia Naţională de Integritate. Constată nulă contestaţia în anulare formulată de contestatorul Bârzan Dănuţ-Vasile împotriva deciziei nr. 2799 din 17 septembrie 2018 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia contencios administrativ şi fiscal. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 6 noiembrie 2019”, se susține în cuprinsul deciziei de la ÎCCJ.

Acest lucru poate face ca Agenția Națională de Integritate să solicite din nou Instituției Prefectului Alba emiterea unui ordin privind încetarea mandatului de primar. Pe rolul ÎCCJ a intrat recent un alt dosar deschis de primarul din Lupșa, prin care solicită revizuirea, respectiv anularea deciziei prin care s-a stabilit existența conflictului de interese. Curtea de Apel a respins în iunie 2019 cererea de revizuire, iar primarul a formulat recurs. Un prim ordin emis de prefect anul trecut a fost anulat în instanță pe motiv că în raportul transmis de secretarul comunei a fost înlocuită fapta de conflict de interese cu cea de incompatibilitate.

Prefectul judeţului a emis ordinul pe baza acestui raport, în care se stabilea că primarul ar urma să îşi piardă mandatul pentru că a fost găsit de ANI în incompatibilitate şi nu în conflict de interese, cum era în realitate. La momentul la care a ajuns în instanţă, în decembrie 2018, ordinul a fost suspendat, iar în 5 aprilie 2019 a fost anulat. Decizia definitivă privind procesul civil al primarului din Lupşa a fost pronunţată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 17 septembrie 2018. Dănuţ Bârzan a deschis, ulterior, mai multe procese, unul la ÎCCJ cu obiectul ”recurs în casaţie” şi un altul la Curtea de Apel Alba Iulia, unde a înregistrat o ”contestaţie în anulare”.

La instanţa din Alba Iulia a solicitat şi suspendarea deciziei definitive prin care a fost declarat în conflict de interese, care, însă, a fost respinsă. În paralel a solicitat suspendarea, respectiv anularea ordinului emis de prefectul Dănuţ Hălălai, dosare în care a avut câştig de cauză.

Potrivit raportului ANI, în calitate de primar, Dănuţ Bârzan a emis la data de 7 februarie 2013 dispoziţia privind încadrarea soţiei sale pe perioadă determinată, pe postul de referent la Compartimentul Urbanism, cadastru, publicitate imobiliară şi fond funciar din cadrul Primăriei Comunei Lupşa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultatele la Olimpiada de Fizică, etapa județeană, 2024: Elevi din Alba Iulia și Sebeș,calificați la faza națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultatele la Olimpiada de Fizică, etapa județeană, 2024: Elevi din Alba Iulia și Sebeș,calificați la faza națională Patru elevi din Alba Iulia și unul din Sebeș s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei de Fizică, după ce au obținut locul I la faza județeană a concursului. Citește și: FOTO O tânără violonistă din Alba, premiul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea