Mâncărurile preferate ale soților Ceaușescu, la masa festivă de Crăciun: Ce preparate erau obligatorii, iar ”dacă lipseau era vai și-amar!”
Mâncărurile preferate ale soților Ceaușescu, la masa festivă de Crăciun: Ce preparate erau obligatorii, iar ”dacă lipseau era vai și-amar!”
În fiecare an, pentru masa de Crăciun, soții Ceaușescu aveau un meniu bine stabilit. Totul trebuia să fie bine organizat, până în cel mai mic detaliu.
Citește și: VIDEO | 25 decembrie 1989, de Crăciun – ziua în care au fost executați soții Ceaușescu
În cartea ,,Nu regret, nu mă jelesc, nu strig”, scrisă de Mihaela Ceaușescu și citată de cancan.ro, nepoata lui Nicolae Ceaușeascu a povestit că cei doi soți erau mari iubitori de mâncăruri tradiționale pentru mesele de sărbătoare.
Nicolae Ceaușescu iubea preparatele tradiționale din pește, însă sarmalele rămâneau preferatele lui. În ceea ce privește băuturile, de pe masă nu lipsea niciodată vinul alb și țuica de prune.
„Nici nu se compară rafinamentele culinare de acum cu aşa-zisele rafinamente de la mesele Ceauşeştilor. Chiar dacă şi ei ar fi avut acces, să zicem, la fructe de mare. Dar nu le plăceau. Ei mâncau mâncăruri tradiţionale. Sarmale, friptură, pui la ceaun, piftie, salată de boeuf, care oricum nu lipseau de la mesele de sărbătoare. Dacă lipseau era vai şi-amar!
Lui Nicolae Ceaușescu îi mai plăceau în special preparatele tradiționale din pește, ciorbă de pește, plachia şi saramură, marea lui pasiune fiind sarmalele. De băut, se bea vin alb şi ţuică de prună, fiartă şi îndulcită. Tanti Lenuţa mai bea băuturi dulci, pentru femei, dar nu se îmbăta. Cam ăsta era meniul lor de ani de zile, la petreceri, la aniversări sau la Revelion”, a povestit fata lui Marin Ceaușescu, potrivit cancan.ro.
Nicolae Ceaușescu era foarte iubit și apreciat, motiv pentru care primea o mulțime de pachete în semn de recunoștință.
Lui Nicolae Ceauşescu îi mai plăceau în special preparatele tradiţionale din peşte, ciorbă de peşte, plachia şi saramură. La mese se bea vin alb şi ţuică de prună, fiartă şi îndulcită. „
„Mulți oameni chiar credeau atunci că Ceaușescu merită tot ceea ce este mai bun prin gospodării: șunculițe proaspăt afumate, cârnați condimentați, carne de porc, brânzeturi și îi trimiteau pachete lui Ceaușescu”, a mai povestit Mihaela Ceaușescu.
Sursa: antena3.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
22 mai – Ziua internaţională a diversităţii biologice La data de 22 mai se marchează în fiecare an Ziua internaţională a diversităţii biologice. Ziua a fost stabilită prin Rezoluţia 55/201, din 20 decembrie 2000, a Adunării Generale a Naţiunilor Unite și are menirea de a creşte gradul de înţelegere şi conştientizare a problemelor legate de […]
Cine au fost Sfinții Împărați Constantin și Elena, unii dintre cei mai cunoscuți sfinți ai creștinătății, sărbătoriți pe 21 mai
Cine au fost Sfinții Împărați Constantin și Elena, unii dintre cei mai cunoscuți sfinți ai creștinătății, sărbătoriți pe 21 mai Unii dintre cei mai cunoscuți sfinți ai creștinătății, Sfinții Împărați Constantin și Elena, sunt sărbătoriți în calendarul ortodox, în fiecare an, pe data de 21 mai. Deși sunt mulți cei care le poartă numele și […]
21 mai – Ziua Mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog și dezvoltare
21 mai – Ziua Mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog și dezvoltare În fiecare an, la data de 21 mai, este marcată Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog şi dezvoltare. Această zi a fost stabilită la iniţiativa Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), care joacă un rol important pe plan mondial […]