Mâncărurile preferate ale soților Ceaușescu, la masa festivă de Crăciun: Ce preparate erau obligatorii, iar ”dacă lipseau era vai și-amar!”
Mâncărurile preferate ale soților Ceaușescu, la masa festivă de Crăciun: Ce preparate erau obligatorii, iar ”dacă lipseau era vai și-amar!”
În fiecare an, pentru masa de Crăciun, soții Ceaușescu aveau un meniu bine stabilit. Totul trebuia să fie bine organizat, până în cel mai mic detaliu.
Citește și: VIDEO | 25 decembrie 1989, de Crăciun – ziua în care au fost executați soții Ceaușescu
În cartea ,,Nu regret, nu mă jelesc, nu strig”, scrisă de Mihaela Ceaușescu și citată de cancan.ro, nepoata lui Nicolae Ceaușeascu a povestit că cei doi soți erau mari iubitori de mâncăruri tradiționale pentru mesele de sărbătoare.
Nicolae Ceaușescu iubea preparatele tradiționale din pește, însă sarmalele rămâneau preferatele lui. În ceea ce privește băuturile, de pe masă nu lipsea niciodată vinul alb și țuica de prune.
„Nici nu se compară rafinamentele culinare de acum cu aşa-zisele rafinamente de la mesele Ceauşeştilor. Chiar dacă şi ei ar fi avut acces, să zicem, la fructe de mare. Dar nu le plăceau. Ei mâncau mâncăruri tradiţionale. Sarmale, friptură, pui la ceaun, piftie, salată de boeuf, care oricum nu lipseau de la mesele de sărbătoare. Dacă lipseau era vai şi-amar!
Lui Nicolae Ceaușescu îi mai plăceau în special preparatele tradiționale din pește, ciorbă de pește, plachia şi saramură, marea lui pasiune fiind sarmalele. De băut, se bea vin alb şi ţuică de prună, fiartă şi îndulcită. Tanti Lenuţa mai bea băuturi dulci, pentru femei, dar nu se îmbăta. Cam ăsta era meniul lor de ani de zile, la petreceri, la aniversări sau la Revelion”, a povestit fata lui Marin Ceaușescu, potrivit cancan.ro.
Nicolae Ceaușescu era foarte iubit și apreciat, motiv pentru care primea o mulțime de pachete în semn de recunoștință.
Lui Nicolae Ceauşescu îi mai plăceau în special preparatele tradiţionale din peşte, ciorbă de peşte, plachia şi saramură. La mese se bea vin alb şi ţuică de prună, fiartă şi îndulcită. „
„Mulți oameni chiar credeau atunci că Ceaușescu merită tot ceea ce este mai bun prin gospodării: șunculițe proaspăt afumate, cârnați condimentați, carne de porc, brânzeturi și îi trimiteau pachete lui Ceaușescu”, a mai povestit Mihaela Ceaușescu.
Sursa: antena3.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
30 aprilie, Sfântul Apostol Iacov: A fost de faţă la Schimbarea la faţă, dar şi la cele întâmplate Mântuitorului în Grădina Ghetsimani
30 aprilie, Sfântul Apostol Iacov: A fost de faţă la Schimbarea la faţă, dar şi la cele întâmplate Mântuitorului în Grădina Ghetsimani Miercuri, 30 aprilie, credincioșii îl prăznuiesc pe Sfântul Apostol Iacov, sfânt cu care oamenii, în general, sunt mai puţin familiarizaţi. Sfântul Apostol lacov, fratele Sfântului Ioan Evanghelistul, a fost unul dintre cei Doisprezece […]
29 aprilie: Ziua Veteranilor de Război, o zi la fel de importantă ca Ziua Națională
29 aprilie: Ziua Veteranilor de Război, o zi la fel de importantă ca Ziua Națională În fiecare an, la 29 aprilie, este sărbătorită Ziua veteranilor de război, în semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României, aceasta fiind instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/10.10.2007, publicată în […]
Carduri de energie 2025: Vouchere pentru persoanele vulnerabile, acordate după ridicarea plafonării prețului la energie
Carduri de energie 2025: Vouchere pentru persoanele vulnerabile, acordate după ridicarea plafonării prețului la energie Ministerul muncii va elabora un proiect prin care românii cu venituri și cu pensie mică să primească un ajutor pentru plata facturilor la energie. Plafonarea prețului la energie urmează să fie ridicat la 1 iulie. Ministrul Burduja a anunțat că […]