Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Mâncărurile preferate ale soților Ceaușescu, la masa festivă de Crăciun: Ce preparate erau obligatorii, iar ”dacă lipseau era vai și-amar!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În fiecare an, pentru masa de Crăciun, soții Ceaușescu aveau un meniu bine stabilit. Totul trebuia să fie bine organizat, până în cel mai mic detaliu.

În cartea ,,Nu regret, nu mă jelesc, nu strig”, scrisă de Mihaela Ceaușescu și citată de cancan.ro, nepoata lui Nicolae Ceaușeascu a povestit că cei doi soți erau mari iubitori de mâncăruri tradiționale pentru mesele de sărbătoare.

Nicolae Ceaușescu iubea preparatele tradiționale din pește, însă sarmalele rămâneau preferatele lui. În ceea ce privește băuturile, de pe masă nu lipsea niciodată vinul alb și țuica de prune.

„Nici nu se compară rafinamentele culinare de acum cu aşa-zisele rafinamente de la mesele Ceauşeştilor. Chiar dacă şi ei ar fi avut acces, să zicem, la fructe de mare. Dar nu le plăceau. Ei mâncau mâncăruri tradiţionale. Sarmale, friptură, pui la ceaun, piftie, salată de boeuf, care oricum nu lipseau de la mesele de sărbătoare. Dacă lipseau era vai şi-amar!

Lui Nicolae Ceaușescu îi mai plăceau în special preparatele tradiționale din pește, ciorbă de pește, plachia şi saramură, marea lui pasiune fiind sarmalele. De băut, se bea vin alb şi ţuică de prună, fiartă şi îndulcită. Tanti Lenuţa mai bea băuturi dulci, pentru femei, dar nu se îmbăta. Cam ăsta era meniul lor de ani de zile, la petreceri, la aniversări sau la Revelion”, a povestit fata lui Marin Ceaușescu, potrivit cancan.ro.

Nicolae Ceaușescu era foarte iubit și apreciat, motiv pentru care primea o mulțime de pachete în semn de recunoștință.

Lui Nicolae Ceauşescu îi mai plăceau în special preparatele tradiţionale din peşte, ciorbă de peşte, plachia şi saramură. La mese se bea vin alb şi ţuică de prună, fiartă şi îndulcită. „

„Mulți oameni chiar credeau atunci că Ceaușescu merită tot ceea ce este mai bun prin gospodării: șunculițe proaspăt afumate, cârnați condimentați, carne de porc, brânzeturi și îi trimiteau pachete lui Ceaușescu”, a mai povestit Mihaela Ceaușescu.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

18 aprilie 1848: Are loc la Blaj prima adunare politică a românilor din Transilvania, pe Câmpia Libertăţii

Ziarul Unirea

Publicat

în

18 aprilie 1848: Are loc la Blaj prima adunare politică a românilor din Transilvania, pe Câmpia Libertăţii La 18/30 aprilie 1848 a avut loc, la Blaj, în ciuda opoziţiei autorităţilor, o primă adunare reprezentativă a românilor, la care au participat aproximativ 4000 de persoane, majoritatea ţărani, sub conducerea lui Avram Iancu, Papiu Ilarian, Ioan Buteanu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea