Rămâi conectat

Actualitate

”Mâna lui Dumnezeu”. O idee ingenioasă care aduce alinare bolnavilor de COVID-19, internați în spital

Ziarul Unirea

Publicat

în

Asistente medicale dintr-un spital din Brazilia, care tratează bolnavi de COVID-19, au avut ideea de a oferi un plus de confort pacienţilor aflaţi în stare gravă. Acestea au găsit soluţia pentru a încălzi mâinile pacienţilor aflaţi la terapie intensivă, umplând cu apă caldă manuşi chirurgicale.

Imaginea unei mâni ce pare cuprinsă de mănuşi a devenit virală, fiind percepută ca un semn al empatiei şi dorinţei de a le da celor bolnavi sentimentul că nu sunt singuri, potrivit News.ro.

”Totul pentru o mângâiere, confort şi îngrijire pentru pacient. Nu e suficient să fii profesionist. Trebuie să fim şi empatici”, a scris pe Facebook una dintre asistentele care a avut ideea de a umple mănuşile chirurgicale cu apă caldă pentru a încălzi mâinile pacienţlor intubaţi.

Presa din Brazilia a relatat pe larg despre acest caz, care a devenit simbolic pentru grija de care au nevoie cei aflaţi în suferinţă şi în special cei cu COVID-19.

Ulterior, imaginea a fost distrbuită intens pe reţelele sociale, fiind prezentată şi ca a încercare de a simula contactul uman, de care sunt privaţi pacienţii cu COVID aflaţi la terapie intensivă.

Într-o postare, un jurnalist vorbeşte despre această soluţie ca despre ”Mâna lui Dumnezeu”.

”Două mănuşi de unică folosinţă legate, umplute cu apă caldă, simulând contactul uman, care este imposibil”, scrie el, elogiind personalul medical din linia întâi a luptei cu pandemia.

sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea