Rămâi conectat

Actualitate

Majorarea salariului minim la 3.500 de lei. Ministrul Muncii: „Nu suntem într-o perioadă în care să dăm mesaje extrem de clare”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Majorarea salariului minim la 3.500 de lei. Ministrul Muncii: „Nu suntem într-o perioadă în care să dăm mesaje extrem de clare”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a primit o interpelare în Parlament privind majorarea salariului minim.

Recent, Marius Budăi, ministrul Muncii, a fost întrebat dacă este posibil ca salariul minim să fie majorat, de la 1 ianuarie 2024, la 3.500 de lei. „Din păcate, nu suntem într-o perioadă în care să dăm mesaje extrem de clare fără a greşi şi eu o să mă feresc să fac acest lucru.

Anul acesta, la 1 ianuarie a fost un salt mare de 450 lei pentru salariul minim. A înţeles şi Guvernul să participe la acest salt şi 200 lei nu sunt taxaţi. Avem discuţii cu partenerii sociali şi o asemenea decizie nu se ia decât la masa dialogului, cu partenerii sociali, cu sindicatele şi patronatele şi Guvernul la mijloc, ca un mediator ce trebuie să fie. Însă toate aceste lucruri câteodată există o vorbă în România care spune că «mai binele este duşmanul binelui»”, a răspuns ministrul Muncii.

În acest context, demnitarului i-a fost adresată o interpelare în Parlament din partea deputatului Mugur Cozmanciuc. Iată textul documentului:

„Stimate domnule ministru,

Subiectul majorării salariilor și pensiilor generează întotdeauna reacții puternice în spațiul public. Recent, prin promisiunile făcute, românii și-au creat încă o dată așteptări la venituri mai mari.

În cadrul unui interviu acordat, ați evidențiat posibilitatea de a vedea salariul minim ajungând până la 3.500 lei, de la 1 ianuarie 2024. Sindicatele și patronatele se află în dialog permanent cu reprezentanții Ministerului despre modurile și etapele în care am putea asista la această creștere. Ea se va materializa, cel mai probabil, la începutul anului viitor, însă nu există un acord în coaliție în acest sens.

Din nefericire, problema salariului minim rămâne una dintre cele mai complicate pentru țara noastră, pentru că orice creștere va îngreuna situația angajatorilor.

Față de cele prezentate, vă rog să precizați în răspunsul dumneavoastră:

1. Cum ar putea fi îmbunătățit planul de creștere economică al României?

2. În ce etape ar putea fi împărțit calendarul de majorare salarială pentru a putea introduce treptat creșterea?

3. Ce măsuri vedeți necesare pentru a ușura situația angajatorilor după momentul majorării?

Solicit răspuns în scris.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea