Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

MÂINE: Spectacol şi lupte cu romani, daci şi gladiatori în Cetate, în cinstea „sosirii” împăratului Caracalla!

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Legiunea XIII Gemina031Garda Romană  şi voluntarii din viitoarea trupă de daci vor susţine vineri, 26 iulie de la ora 19.00, ultima lor reprezentaţie din luna iulie în Cetatea Alba Carolina. Astfel, din nou turiştii şi albaiulienii sunt invitaţi la o călătorie în timp prin istoria romană a municipiuluii Alba Iulia, un oraş care se suprapune peste anticul Apulum.

Dacă săptămâna trecută invitatul special a fost împăratul Hadrian, vinerea aceasta în Cetate va poposi împăratul Caracalla. Prezenţa lui nu este întâmplătoare, deoarece Carcalla a mai vizitat aceste locuri acum 1800 de ani. În cinstea lui, Legiunea a XIII-a Gemina şi dacii vor prezenta demonstraţii de tehnică militară, care vor cuprinde şi o secvenţă de luptă între romani şi daci. Tot ceremonialul se va desfăşura în faţa Porţii a IV-a, unde va fi organizată şi o luptă de gladiatori.

Spectacolul Gărzii Romane şi a voluntarilor daci a avut loc în fiecare zi de vineri din luna iulie, adunând sute de turişti, mulţi dintre ei rămânând special la Alba Iulia pentru acest spectacol.

„Sperăm că această manifestare să continue şi în luna august, o lună a concediilor, în care numărul de turişti, mai ales cei străini, este în creştere”, au transmis reprezentanţii muzeului albaiulian.

Manifestarea este oferită de Societatea de Transport Public Alba Iulia, cu sprijinul Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia şi al Asociaţiei Culturale Apulum Reenactment.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea