Rămâi conectat

Politică Administrație

MÂINE: sedință la CJ Alba, în sistem de videoconferință. Suspendarea obligației de plată a chiriei și redevenței, pe ordinea de zi

Publicat

în

Consiliul Judeţean Alba este convocat în şedinţă „ordinară”, în ziua de 30 aprilie. Ședința va avea loc „la distanţă”, în regim de videoconferință. Între proiectele de pe Ordinea de zi se află și suspendarea obligatiei de plată a chiriei si redevenței pentru persoanele fizice și persoanele juridice a căror activitate este suspendată în baza Ordonanței Militare nr. 1/2020.

PROIECTUL ORDINII DE ZI

Elit - Gustul Desăvârșit
 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de Ordine şi Siguranţă Publică al Poliției locale a Municipiului Alba Iulia, pentru anul 2020
 2. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 356/2018 privind participarea Direcției de Asistență Socială în cadrul PROGRAMULUI OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN,  Axa prioritară 4, Prioritatea de investiții 9.ii, Obiectivul specific 4.4 BUNICII COMUNITĂȚII Servicii sociale și socio-medicale pentru persoane vârstnice pentru depunerea proiectului  ”SENIORI ACTIVI ȘI FERICIȚI PRIN CENTRUL DE ZI PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE ALBA IULIA”
 3. Proiect de hotărâre privind tinerea registrelor agricole doar în format electronic
 4. proiect de hotarare privind avizarea Regulamentului Serviciului de salubrizare a localitatilor din Judetul Alba
 5. Proiect de hotarare privind aprobarea unor documentații de urbanism :

Art.1: Avizează Planul Urbanistic Zonal ,,CONSTRUIRE LOCUINTE INDIVIDUALE”, ALBA IULIA, STR. REGIMENTUL V VANATORI, FN, solicitant IONESCU ANCA MIHAELA, SERDEAN PAVEL, SERDEAN PARASCHIVA, HAJ SABIN, HAJ VIORICA conform planului de situație anexat.

Art.2: Avizează Planul Urbanistic Zonal ,,MODIFICARE REGLEMENTARI PUZ APROBAT CU HCL 195, ART8 DIN 28.06.2013 PRIN REGLEMENTARE TRAMA STRADALA SI LOTURI PENTRU LOCUINTE INDIVIDUALE”, ALBA IULIA, STR. MIRCEA ELIADE, NR. 51, solicitant ANGHEL NICOLAE SI ANGHEL SILVIA conform planului de situație anexat.

Art.3: Avizează Planul Urbanistic Zonal CONSTRUIRE LOCUINTE INDIVIDUALE SI REGLEMENTARE STRADA ACCES”, ALBA IULIA, STR. COSTACHE NEGRUZZI, NR. 28-30, solicitant MOGA CRISTIAN DANIEL, MOGA ELENA, MOGA IOAN DRAGOS conform planului de situație anexat.

Art.4: Se insuseste raportul privind informarea si consultarea publicului nr. 37727/06.04.2020

Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu ,,CONSTRUIRE LOCUINTA FAMILIALA, ANEXA GOSPODAREASCA(MAGAZIE) SI IMPREJMUIRE”, ALBA IULIA, STR. GILAU, NR. 51, solicitant NEGURA IOAN, NEGURA MARIANA, conform planului de situație anexat.

Art.5: Se insuseste raportul privind informarea si consultarea publicului nr. 39362/13.04.2020

Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu ,,CONSTRUIRE LOCUINTE COLECTIVE”, ALBA IULIA, STR. ROGOZULUI, NR. 1, solicitant SENIDO SRL SI SENIDO PLUS SRL, conform planului de situație anexat.

 1. Proiect de hotărâre privind achiziționarea unor imobile/terenuri situate în Alba Iulia, str. Dealul Furcilor FN în scopul extinderii Cimitirului Municipal
 2. Proiect de hotarare privind suspendarea obligatiei de plata a chiriei si redeventei pentru persoanele fizice și persoanele juridice a căror activitate este suspendată în baza Ordonanței Militare nr. 1/2020
 3. Proiect de hotărâre privind trecerea în proprietatea municipiului Alba Iulia – domeniul public și alipirea unor imobile terenuri situate în municipiul Alba Iulia str. Avram Iancu, nr. 7A și str. Călărași nr. 2;
 4. Proiect de hotărâre privind înscrierea dreptului de proprietare a municipiului Alba Iulia în domeniul public asupra imobilelor (străzi) Orizont 28 și Alexandru Vlahuță;
 5. Proiect de hotărâre privind propunerea de atribuire prin ordin al prefectului cotei de 3/4 din 250 mp teren intravilan înscris în CF nr. 74986 – Alba Iulia cu nr.topo. 621/1/2/2/2/2/2 situat în Alba Iulia, Gloriei nr. 17, Jud. Alba în favoarea numiților Suciu Aurel și soția Suciu Susana;
 6. Proiect de hotărâre privind revocarea Hotătârii Consiliului local nr. 81/2020 privind propunerea atribuirii în proprietate, prin ordin al prefectului a terenului aferent casei particulare înscris în CF.nr. 110710 Alba Iulia cu nr.topo. 407/2/1,408/2/1situat în Alba Iulia, str. Carpenului nr. 116, jud. Alba, în favoarea lui Iosa Traian;
 1. DIVERSE
 2. a) Sesizări din partea cetățenilor privind transbordarea deseurilor municipale colectate din aria administrativă a municipiului Alba Iulia
 3. b) Punct de vedere privind istoricul și stadiul lucărilor de execuție pentru obiectivul ”Reabilitare canal colector HC762 – Micești Alba Iulia
 4. c) Raport de informare cu privire la solicitarea SC TED PROTECT SRL

            Art.3 Proiectele de hotărâri înscrise în proiectul ordinii de zi de la punctele 1-11 sunt inițiate de către Viceprimar cu atribuții de primar.

            Art.4 Proiectele de hotărâri înscrise în proiectul ordinii de zi însoţite de anexele corespunzătoare, referatele de aprobare, rapoartele de specialitate, precum şi de celelalte documente conexe sunt puse la dispoziţia consilierilor locali prin e-mail (comunicare pe adresa de poştă electronică aflată în baza de date).

            Art.5 Consilierii locali sunt invitați să formuleze și să depună amendamente asupra proiectelor de hotărâre înscrise în proiectul ordinii de zi.

            Art.6 Prezenta dispoziție poate fi contestată conform prevederilor Legii nr. 554/2004 –  Legea contenciosului administrativ, cu modificările și completările ulterioare.

            Art.7 Serviciul administraţie publică locală, juridic, contencios din cadrul Direcției juridice, administrație publică locală din aparatul de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia va duce la îndeplinire sarcinile din prezenta dispoziție.

            Art.8 Dispoziţia se comunică, în conformitate cu prevederile art. 135(4) și ale art. 243(1) lit. ”e” din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ :

 • Primarului municipiului Alba Iulia
 • Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba
 • Serviciului administraţie publică locală, juridic, contencios
 • Presei
 • Afișarea pe pagina de internet a instituției apulum.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Publicat

în

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Senatul a adoptat ieri cadrul legal ce va permite finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a centralei nucleare de la Cernavodă, făcând astfel încă un pas important spre dobândirea independenței energetice a României. Obiectiv energetic de importanță națională, termocentrala de la Iernut se afla într-un stadiu de execuție de circa 90% dar, din cauza unor probleme ale constructorului spaniol, contractul a fost reziliat și investiția s-a blocat.

În condițiile actuale de criză energetică, marcată de un context geopolitic complicat și imprevizibil, în care invazia rusă în Ucraina are efecte negative asupra întregului sistem energetic european, era necesară identificarea și adoptarea unor soluții legislative care să permită finalizarea în timp util a unor obiective energetice de o importanță deosebită, așa cum este și centrala de la Iernut, care va furniza o importantă cantitate de electricitate în sistemul național. În discuțiile și negocierile pe care le-am avut ieri cu colegii mei senatori, atât în comisiile reunite de specialitate, cât și la votul din plenul Senatului, am căzut de acord să creăm cadrul legal astfel încât, în situația obiectivelor de investiții nefinalizate, de acest tip, entitățile contractante să poată aplica procedura de negociere fără invitație prealabilă la o procedură concurențială de ofertare pentru atribuirea contractelor sectoriale, pentru restul de executat, dacă acesta este de maxim 40% din stadiul fizic aferent proiectului de investiții. Astfel, modificând în Senat Legea 250/2022, de aprobare a OUG 54/2022, care modifica Legea 96/2016, privind achizițiile sectoriale, am flexibilizat cadrul legal privind achizițiile, permițând reluarea lucrărilor la Iernut, unde sperăm ca prima din cele 2×1 unități (215MWe) să fie pusă în funcțiune până la finele anului viitor.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, am introdus și o altă prevedere care se referă la energia nucleară și care va permite Statului Român să atribuie contractul pentru finalizarea centralei de la Cernavodă printr-o procedură de negociere fără invitație prealabilă, indiferent de stadiul fizic de realizare al proiectului de investiții.

Având în vedere că, în mai puțin de 5 ani, reactorul 1 de la Cernavodă, cu o putere de 700 MWh, va intra în revizie și retehnologizare pentru 2 ani, iar din 2029 și reactorul 2 va intra în același proces de retehnologizare, era nevoie de un cadru legal care să răspundă acestei situații de urgență extraordinară, generată de conflictul armat din vecinătatea granițelor României și de criza energetică din Europa. Este bine-cunoscut că licitațiile în România și mai ales procedurile lungi și greoaie de contestare, sunt o mare problemă și fără un astfel de cadrul legal am fi riscat să ne aflăm într-o situație periculoasă, în care licitațiile s-ar fi extins pe ani de zile, iar România nu ar mai fi avut energie suficientă.

Sorin Ioan BUMB,
Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

FOTO| Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Publicat

în

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi, 13 mai, în mod oficial, iar omagiile pentru această personalitate culturală au început să fie prezentate de către autorități.

Radu Cristian, consilier local al municipiului Sebeș și președinte interimar al organizației PSD din oraș a scris un mesaj pe contul său personal de socializare, cu ocazia acestei zile.

„Spunem START Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, la Sebeș!

Elit - Gustul Desăvârșit

Astăzi, în compania parlamentarilor Radu Tuhuț și Călin Gheorghe Matieș, a domnului secretar de stat Daniel Zdrânc și a primarului orașului Teiuș, Mirel Hălălai, am depus o coroană de flori la statuia ilustrului nostru scriitor.

Așa cum se cuvine la un eveniment de o asemenea însemnătate pentru orașul nostru iubit, al cărui prestigiu este strâns legat de numele acestui gigant al literaturii, consilierii locali PSD Sebeș și membrii organizației locale au fost de asemenea prezenți la acest moment solemn.

Ne-am deplasat mai apoi și la mormântul scriitorului Lucian Blaga, pentru a-i acorda respectul cuvenit pentru punerea comunității noastre pe harta culturală a țării, prin operele memorabile create de acesta.

Ultima noastră oprire s-a realizat chiar la casa memorială a prestigiosului scriitor, unde Festivalul Internațional care îi poartă numele a început în mod oficial, la ora 11:00.

PSD Sebeș va continua să păstreze vie amintirea acestui colos cultural al țării noastre, deoarece însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”, a fost mesajul lui Radu Cristian.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Am susținut și inițiat, alături de colegii mei din PSD, un proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru etnicii români din Ucraina și din celelalte comunități istorice care își doresc să studieze în România. Țara noastră are datoria morală și obligația legală de a sprijini comunitățile de români din afara granițelor.

Proiectul a primit votul deputaților și senatorilor și va produce efecte doar după ce va fi promulgat de către președinte și va fi publicat în Monitorul Oficial. Inițiativa PSD va oferi tinerilor români din Ucraina și din alte comunități istorice resursele financiare necesare pentru a putea studia la universitățile din România. Bursele cresc de la 65 de euro/lună la  valoare echivalentă burselor sociale acordate studenților din România, care trebuie să acopere integral cheltuielile cu masa și cazarea studenților.

Această valoare este stabilită de fiecare universitate în parte dar nu poate fi mai mică decât suma stabilită de Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS), astfel încât să acopere cheltuielile cu masa și cazarea. Pentru anul universitar 2021-2022 valoarea minimă propusă de CNFIS a fost de 700 lei/lună.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cuantumul minim al burselor românilor de pretutindeni va fi egal cu valoarea burselor sociale acordate studenților români de la ciclurile de studii universitare de licență și masterat, respectiv cu valoarea bursei pentru studii doctorale pentru studenții de la ciclul de studii universitare de doctorat.

Bursele românilor de pretutindeni se vor acorda pe toată durata anului calendaristic, inclusiv pe perioada vacanței de vară, iar beneficiarii acestora pot primi și burse pentru performanțe academice, în aceleași condiții cu studenții cetățeni români.

PSD își dorește ca prezenta lege să intre în vigoare începând cu anul universitar 2023 – 2024. PSD este alături de românii de pretutindeni!

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare