Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

MAINE| Protest al revoluționarilor din Cugir, la 33 de ani de la evenimentele din Decembrie 1989: ”Soluționarea Dosarului Revoluției, blocată de către criminalii care doresc să rămână nepedepsiți”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

MAINE| Protest al revoluționarilor din Cugir, la 33 de ani de la evenimentele din Decembrie 1989: ”Soluționarea Dosarului Revoluției, blocată de către criminalii care doresc să rămână nepedepsiți”

Urmașii Eroilor martiri și răniții Revoluției din Decembrie 1989 sunt revoltați de lipsa de respect de care dă dovadă statul român prin instituțiile sale față de sacrificiul înfăptuit acum 33 de ani de aceștia.

Deși în fiecare an avem parte de un festivism cinic din partea politicienilor care depun coroane de flori la monumentele dedicate Eroilor Revoluției, în realitate situația se prezintă cu totul altfel:

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

1. Constatăm că, soluționarea Dosarului Revoluției este tergiversată de peste 30 de ani, aflarea Adevărului lui Decembrie 1989 fiind întârziată și chiar blocată de către criminalii care doresc să rămână nepedepsiți.

2. Deși în anul 2004 a fost adoptată Legea Recunoștinței pentru Victoria Revoluției Române, urmașii Eroilor martiri și răniții, categoriile cele mai afectate de pierderile suferite, această lege nu este respectată, fiind adoptate de 12 ani ordonanțe de reducere a cheltuielilor bugetare și prorogare de termene care mențin drepturile acestor Eroi la nivelul anului 2010. Având în vedere aceste plafonări succesive, urmașii Eroilor martiri și răniții din Revoluție, au solicitat prin nenumărate memorii respectarea legii, promovând un proiect de ordonanță de urgență care este blocat constant în ultimele 8 luni.

Fundamentăm cele de mai sus prin declarația Prim – Ministrului Nicolae Ciucă care a transmis un mesaj cu ocazia marcării a 33 de ani de la începutul Revoluției Române, acesta a „reiterat angajamentul ferm al Guvernului pentru apărarea și promovarea drepturilor și libertăților fundamentale, a democrației si statului de drept, onorand neîncetat sacrificiul pentru libertate.”

Reamintim domnului Prim – Ministru că proiectul de ordonanță pentru urmașii Eroilor martiri și răniți se află pe masa Guvernului fără a fi adoptat nici măcar la comemorarea celor 33 de ani de la Revoluția Româna, motiv pentru care solicităm ca declarația de mai sus să fie susținută concret și de fapte, respectiv adoptarea proiectului menționat.

3. Inființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 (I.R.R.D) a avut ca scop cercetarea din punct de vedere științific a Revoluției Române și aflarea Adevărului, deși în conducerea institutului și membrii în Colegiului Național ai acestuia au fost numite persoane acuzate de crime împotriva umanității în Dosarul Revoluției și Dosarul Mineriadei. Practic, acest institut a fost creat pentru a se propaga „adevărul lui Ion Iliescu” și al apropiaților săi despre Revoluția Română, iar familiile Eroilor martiri și răniții așteaptă cercetarea corectă a faptelor din timpul Revoluției Române.

În ultimul an, am fost multumiți să vedem că dl. Andrei Ursu și echipa sa de cercetători a reușit pe baza mărturiilor victimelor implicate în Revoluție să contureze și să exprime un alt punct de vedere față de cele emise de I.R.R.D pană în acel moment.

Atâta timp cât vedem că politicienii și guvernanții se rezumă doar la vorbe, urmașii Eroilor martiri și răniții au decis să treacă la fapte, așa cum au făcut-o și în Decembrie 1989.

Noi, victimele Revoluției Române din Decembrie 1989, am decis să închidem în ziua de 21 decembrie 2022 porțile cimitirului Eroilor Revolutiei din București pentru ca Eroii noștri să fie cinstiți creștinește doar de cei cărora le simt cu adevărat lipsa, de familiile lor sau de prietenii cu care au petrecut ultimele clipe de viață în fața gloanțelor instituțiilor de represiune, în realitate, cei care s-au preocupat de păstrarea vie a memoriei tinerilor Eroi, prin fapte nu prin declarații lipsite de suport.

În concluzie, așteptăm răspunsul ferm și cu celeritate al Primului – Ministru prin promovarea până la sfârșitul anului a proiectului de ordonanță pentru urmașii de Eroi martiri și răniți, astfel își va respecta angajamentul ferm față de Eroii și răniții Revoluției din Decembrie 1989 „fără de care România democrată de astăzi nu ar fi fost posibilă, fără sacrificiul suprem din Decembrie 1989, atunci când românii au dovedit că dorința de a fi liberi nu poate fi oprită nici de gloanțe nici de tancuri”(Sursa: Primul Ministru – Nicolae Ciucă). Protestul va avea loc miercuri, 21 decembrie, la ora 13.00, la troița din fata Primăriei Cugir.

Cu speranța că înțelegeți gestul nostru,
Urmașii, Răniții și Victimele lui Decembrie 1989.

„Asociația pentru Cinstirea Eroilor Martiri ai Revolutiei din Decembrie 1989”
Președinte – Bălălău Adriana Zoica

„Asociația Urmașilor Eroilor din Decembrie 1989”
Președinte – Dodu Mihai Iulian


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea