Rămâi conectat

Actualitate

Mâine, ora 18.00, CSU Alba Iulia – CSM Târgovişte, la baschet feminin *Alexandra Uiuiu şi Ildiko Nagy versus Ancuţa Stoenescu, în partida marilor ambiţii!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Destinul face ca primul adversar autohton pentru CSM Târgovişte – ce a părăsit onorabil optimile Euroligii (cea mai importantă întrecere continentală), un reper al performanţei baschetului feminin românesc, să fie CSU Alba Iulia, partidă programată miercuri, 27 februarie, la Alba Iulia, de la ora 18.00. O onoare pentru trupa condusă de Miroslav Popov, echipa albaiuliană care se laudă cu o mini-reuşită în compania campioanei. În tur, lângă Turnul Chindiei, studentele au făcut ca amfitrioanele să obţină cea mai strânsă victorie stagională, scor 57-55. Şi dincolo de ambiţiile specifice unui duel cu deţinătoarea titlului, reprezentantă de seamă în Europa, disputa capătă conotaţii deosebite pentru trei jucătoare, ce se vor afla în faţă cu trecutul, mai recent sau mai îndepărtat, Alexandra Uiuiu şi Ildiko Nagy (CSU Alba Iulia), Ancuţa Stoenescu (CSM Târgovişte).

*”Respect CSU, deşi am jucat puţin la Alba”, a precizat Ancuţa Stoenescu

Ancuţa Stoenescu (CSM Târgovişte) şi Alexandra Uiuiu (CSU Alba Iulia) sunt oponentele despre care se poate spune că vara precedentă au făcut schimb de tricouri, la propriu. Stoenescu (33 ani) a jucat în returul trecut în Cetatea Marii Uniri, însă nu i s-a oferit prelungirea contractului, astfel că a optat pentru gruparea din Dâmboviţa. „N-aş putea să spun dacă CSU este mai puternică decât în toamnă, pentru că sunt aceleaşi jucătoare, dar schimbarea antrenorului reprezintă un plus adus echipei, se vede o diferenţă”, a declarat Stoenescu, ce va fi, în premieră de la despărţire, adversară a CSU Alba Iulia (în tur nu a jucat). „Sper ca CSM Târgovişte să învingă la Alba Iulia, sunt profesionistă şi îmi doresc acest lucru. Nu-i un joc al orgoliilor pentru mine, am rămas prietenă cu majoritatea coechipierelor de la Alba Iulia din sezonul precedent. Chiar dacă am jucat o perioadă scurtă acolo, respect CSU”, a mai adăugat jucătoarea ce are 4 titluri naţionale cu Târgovişte. “Este greu de anticipat dacă CSU Alba Iulia va lua medalie naţională în acest an. Şi anul trecut am avut o şansă şi nu am profitat. Sincer nu pot face o comparaţie a echipelor, raportat la perioada în care jucam la Alba Iulia, întrucât CSU şi-a schimbat aproape total team-ul”, a spus conducătorul de joc al Târgoviştei.

*Confruntare specială pentru Alexandra Uiuiu

Alexandra Uiuiu (24 ani) s-a dovedit, în ultimii trei ani, o “navetistă” între istoricele capitale ale Ţării Româneşti şi Transilvaniei. Rezultatul: două eventuri la Târgovişte (2010, 2012), un sezon modest la CSU (2010-2011), iar acum o altă provocare la Alba. “Pentru mine va fi un joc special, un duel cu echipa din sezonul trecut are mereu o motivaţie suplimentară”, a spus frumoasa baschetbalistă, care a cucerit de două ori titlul „Miss Baschet„, acordat în cadrul All Star Game-ului feminin. Coechiperă anul precedent la prima reprezentativă cu Ancuţa Stoenescu, Gabriela Mărginean şi Claudia Pop, precum şi la Târgovişte cu Andreea Huţanu, “Ale” nu se teme de acest test, arătându-se optimistă. “Eu cred că suntem apropiate valoric de CSM Târgovişte şi va fi un meci la fel de dificil ca şi cel cu ICIM Arad. Noi am crescut, jucăm din ce în ce mai bine şi ne dorim să dăm o replică serioasă campioanei. CS Municipal a adunat oboseală după aventura din Europa, dar în acelaşi timp a acumulat o experienţă extraordinară, având şi un moral ridicat după intrarea în play-off-ul EuroLeague”, a declarat Alexandra Uiuiu.

*Ildiko Nagy: “Chiar dacă pare imposibil, încercăm să câştigăm”

O altă echipieră a studentelor albaiuliene, Ildiko Nagy (28 ani) a jucat acum 8 ani în team-ul târgoviştean, timp de 6 luni, şi are în palmares câştigarea unui campionat, în 2005. „Nu o să fie deloc uşor, dar eu cred că suntem pregătite să facem o figură frumoasă. Chiar dacă pare imposibil, încercăm să câştigăm”, a spus jucătoarea venită de la ICIM Arad. “Au existat multe schimbări în tabăra lor, acum în intersezon şi e dificil să compari acest moment cu începutul campionatului. Este un stimulent în plus pentru noi ca jucătoare că vom întâlni o echipă ce a scris istorie pentru România în EuroLeague şi pe de altă parte, putem profita de oboseala inerentă unei participări la asemenea nivel”, a spus baschetbalista ce a înscris două puncte în tur.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea