Rămâi conectat

Ştirea zilei

”Mai trăiesc doar ca să îți îngrijesc mormântul aşa cum m-ai îngrijit tu pe mine!” – durere fără margini pentru soția militarului Răzvan Moldovan, decedat în accidentul de elicopter de vineri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

10292483_1531505850425402_4913134243454563578_nMai trăiesc doar ca să îţi îngrijesc mormântul aşa cum m-ai îngrijit tu pe mine! Şi aştept clipa să fim împreună iubirea mea, lumina mea, viaţa mea frumoasă. Aşteaptă-mă că vin!!! Mi-e prea dor de tine ca să mai rămân!!!”, a scris pe Facebook, sfâșiată de durere, Georgiana, soția pilotului albaiulian Răzvan Moldovan, decedat, vineri, în accidentul de elicopter produs în județul Sibiu.

Tot acolo Georgiana anunță că înmormântarea va avea loc marţi: “Pentru toţi cei care vor să ne fie alături, marţi îl vom conduce pe ultimul drum… încă nu ştim ora, încă nici măcar nu mi-au adus îngerul acasă… dar vă vom anunţa!!! Odihneşte-te în pace sufletul meu drag!!!! Abia aştept să vin la tine!!!!”.

Răzvan Moldovan (28 de ani) din Alba Iulia, pilot la Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii, este unul dintre cei 8 militari care și-au pierdut viața în urma prăbușirii elicopterului militar. Alți doi pasageri au fost răniți grav.

Tânărul a absolvit Colegiul Militar “Mihai Viteazul” din municipiu, mai are un frate mai mic, iar familia sa locuiește în Alba Iulia. Răzvan s-a căsătorit în această vară. Cei care l-au cunoscut spun că era un tânăr model, ce se bucura de respectul și aprecierea vecinilor, prietenilor, foștilor profesori și a tuturor colegilor pe care i-a avut de-a lungul carierei.

În momentul accidentului, locotenetul Răzvan Moldovan, împreună cu alţi 9 colegi, un pilot, doi mecanici, un inginer, cinci militari, se aflau în misiune pentru a  participa la un exerciţiu în Poligonul Cincu.

Sicriele cu trupurile celor opt militari decedați în accidentul de elicopter au fost duse duminică pe platoul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu unde s-a desfășurat un ceremonial militar religios oficiat de un sobor de preoți, în frunte cu episcopul vicar Andrei Făgărășanul.

Cinci din cei opt militari decedați vineri într-un accidentul aviatic din județul Sibiu vor fi transportați, duminică, cu un avion militar la unitatea din Câmpia Turzii, alți trei urmând să fie duși în localitățile de unde proveneau, în județele Argeș, Alba și Olt, potrivit reprezentanților Ministerului Apărării Naționale.

Cei opt militari care și-au pierdut viața în accidentul aviatic de vineri, 21 noiembrie, sunt comandorul Artur-Grigore Palfi, 46 ani, căsătorit, un copil, căpitanul medic Rareș-Cosmin Moldovan, 34 ani, căsătorit, un copil, căpitanul Răzvan-Aurel Moldovan, 29 ani, căsătorit, sublocotenentul Andrei-Cătălin Apostol, 25 ani, necăsătorit, maistrul militar cls. I Paul Bădescu, 41 ani, necăsătorit, maistrul militar cls. II Dorin Fodor, 43 ani, căsătorit, doi copii, maistrul militar cls. III Vasile-Marian Gădălean, 33 ani, necăsătorit, un copil, și maistrul militar cls. III Constantin-Dorin Filip, 30 ani, necăsătorit.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea