Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Mai nou, în România, o zi liberă nu vine niciodată singură…

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De mai bine de un an, guvernanţii ne-au obişnuit cu binele, cu mini-vacanţe prilejuite de cel puţin încă o zi liberă, în afara zilelor libere de sărbători, care sunt reglementate de Codul Muncii. Hotărârea de Guvern, precizează şi aşa-zisa „recuperare” a lor într-o zi de sâmbătă pentru bugetari. Tradiţia zilelor libere este din 2012, continuă cu succes şi în acest an, şi probabil va continua până când angajaţii şi bugetarii se vor revolta că vezi Doamne, nu au primit 2 zile libere după o zi de sărbătoare pentru a-şi reveni din mahmureală.

Aleşii poporului au stabilit ca ziua de 15 august să fie liberă deoarece creştinii sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului, însă Executivul a considerat oportun ca personalul din sistemul bugetar să aibă liber şi în ziua de 16, când nu este nicio sărbătoare legală. De ce şi acum? Nu ştim, dar poate cu patru zile libere bugetarii vor reveni în forţă luni, 19 august pentru a contribui din plin la creşterea economică a României.

Haideţi să ne uităm puţin în urmă…

În 2012, Guvernul Ungureanu a dat liber ziua de luni, 30 aprilie pentru că marţi era 1 mai.

Guvernul Ponta a emis o Hotărâre de Guvern prin care zilele de 24 şi 31 decembrie 2012 au fost libere (o mini-vacanţă de iarnă în care zilele nelucrătoare au fost 24, 25, 26, 31 în luna decembrie, 1 şi 2 în ianuarie).

Celebra mini-vacanţă de 1 mai şi Paşti a picat cât se poate de bine, zilele de 2 şi 3 mai fiind libere, iar 5 şi 6 nelucrătoare, conform Codului Muncii.

Sperăm că aceste zile libere vor fi de bun augur pentru români, iar ţara noastră este pe un drum bun chiar dacă numărul salariaţilor este mai mic decât numărul pensionarilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea