Mai nou, în România, o zi liberă nu vine niciodată singură…
De mai bine de un an, guvernanţii ne-au obişnuit cu binele, cu mini-vacanţe prilejuite de cel puţin încă o zi liberă, în afara zilelor libere de sărbători, care sunt reglementate de Codul Muncii. Hotărârea de Guvern, precizează şi aşa-zisa „recuperare” a lor într-o zi de sâmbătă pentru bugetari. Tradiţia zilelor libere este din 2012, continuă cu succes şi în acest an, şi probabil va continua până când angajaţii şi bugetarii se vor revolta că vezi Doamne, nu au primit 2 zile libere după o zi de sărbătoare pentru a-şi reveni din mahmureală.
Aleşii poporului au stabilit ca ziua de 15 august să fie liberă deoarece creştinii sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului, însă Executivul a considerat oportun ca personalul din sistemul bugetar să aibă liber şi în ziua de 16, când nu este nicio sărbătoare legală. De ce şi acum? Nu ştim, dar poate cu patru zile libere bugetarii vor reveni în forţă luni, 19 august pentru a contribui din plin la creşterea economică a României.
Haideţi să ne uităm puţin în urmă…
În 2012, Guvernul Ungureanu a dat liber ziua de luni, 30 aprilie pentru că marţi era 1 mai.
Guvernul Ponta a emis o Hotărâre de Guvern prin care zilele de 24 şi 31 decembrie 2012 au fost libere (o mini-vacanţă de iarnă în care zilele nelucrătoare au fost 24, 25, 26, 31 în luna decembrie, 1 şi 2 în ianuarie).
Celebra mini-vacanţă de 1 mai şi Paşti a picat cât se poate de bine, zilele de 2 şi 3 mai fiind libere, iar 5 şi 6 nelucrătoare, conform Codului Muncii.
Sperăm că aceste zile libere vor fi de bun augur pentru români, iar ţara noastră este pe un drum bun chiar dacă numărul salariaţilor este mai mic decât numărul pensionarilor.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Calendar creștin ortodox, 22 ianuarie: Este prăznuit Sfântul Apostol Timotei – Omorât cu pietre de păgâni
Calendar creștin ortodox, 22 ianuarie: Este prăznuit Sfântul Apostol Timotei – Omorât cu pietre de păgâni Apostolul îi adresează lui Timotei două dintre epistolele sale cuprinse în Noul Testament și îl pomenește în alte două epistole. În Epistola către Corinteni scrie: „…Pentru aceea chiar am trimis la voi pe Timotei, care este fiul meu iubit […]