Rămâi conectat

Curier Județean

Mai mulţi suplinitori necalificaţi vor preda la şcolile din Munţii Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a avut loc ultima şedinţă publică de repartizare a posturilor vacante din învăţământ dinaintea începerii anului şcolar. Din Comisia de mobilitate au făcut parte inspectorii şcolari Iuliana Şarlea – preşedinte, Mariana Pereanu şi Constantin Negucioiu, precum şi informaticienii Sonia Santeiu, Marcela Călin, Alexandra Goga şi Alexandru Sentea.

 Prof. Dorin Sandea, inspector şcolar general al IŞJ Alba, a supervizat la un moment dat desfăşurarea şedinţei, atrăgând atenţia comisiei ca repartizarea posturilor să fie făcută strict în condiţiile legii şi conform drepturilor fiecărui cadru didactic în parte, îndemnându-i pe dascălii care se consideră nedreptăţiţi să-l sesizeze în scris, pentru a lua măsuri.

 Posturile didactice au fost repartizate conform unui grafic, în ordinea alfabetică a disciplinelor, în total fiind programaţi 188 de dascăli. Ordinea priorităţilor a fost următoarea: cadre didactice titulare, candidaţi rămaşi nerepartizaţi în baza rezultatelor obţinute la concursurile de titularizare din 2013, 2012 şi/sau 2011 şi în regim de plata cu ora; dascăli repartizaţi după concursul din sesiunea 2013, care nu s-au prezentat la catedre şi care au solicitat o nouă repartizare, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare; profesori care au obţinut cel puţin nota 5,00 şi solicită angajare pe perioadă determinată în baza notelor de la concursul de titularizare din iulie 2010, care ulterior acestui concurs nu au obţinut note sub 5,00 la următoarele concursuri de titularizare, în ordinea descrescătoare a notelor.

  Tot acum au putut ocupa posturi profesorii care au primit din partea directorilor de şcoli documente din care rezultă apariţia unor posturi sau ore vacante. Suplinitorii calificaţi într-o specialitate au venit şi la alte discipline, pentru a-şi întregi norma didactică, în ordinea priorităţilor amintită, cu ore la alte discipline. Majoritatea acestora au luat ore la şcoli din zona Munţilor Apuseni. De exemplu, o profesoară de limba franceză va preda chimie copiilor de moţi. Totodată, un absolvent al facultăţii de drept va preda biologie şi chimie copiilor din Almaşu Mare şi Ponor. Comisia le-a eliberat o adeverinţă, pe baza căreia şcolilor să-i poată încadra pe normele sau fracţiunile de normă alese, conform metodologiei. După data de 16 septembrie, repartizarea pe catedrele ce vor fi apărut pe parcursul anului şcolar se va face în baza OMEN nr. 4959/2.09.2013.(R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea