Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Mai multe semnături de susținere a candidaturii la prezidențiale, decât voturi la europarlamentare, în județul Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

prezidentiabili01Depunerea candidaturii la alegerile prezidențiale este condiționată de strângerea unui număr de 200.000 de semnături, fapt ce a determinat o mobilizare și în județul Alba, iar dacă ne luăm după spusele liderilor politici, a fost una exemplară. Dacă adunăm semnăturile strânse de formațiunile ACL, PSD, PLR și PMP depășim 130.000 de mii, într-un județ cu aproximativ 300.000 de locuitori cu drept de vot. Astfel, rezultă că s-au strâns mai multe semnături pentru susținerea candidaturilor, decât voturi acordate la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014.

Din spusele liderilor partidelor politice, PMP a strâns cele mai multe semnături, peste 6.000, însă precizăm că liderul partidului Clement Negruț a ironizat estimărilor ”rivalilor” săi și a spus că la viitoarea conferință de presă va spune cifra ”corectă” a numărului de semnături. Membri de partid susțin că Elena Udrea a semnat pentru candidatura sa, pe listele din județul Alba. Totodată și președintele Traian Băsescu a spus că o va susține pe Udrea. Negruț a precizat că semnăturile se vor transfera în voturi, iar PMP Alba și-a îndeplinit targetul.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Președintele PLR Alba Ioan Lazăr a precizat că a strâns aproape 15.000 de semnături pentru susținerea fostului premier Călin Popescu Tăriceanu. Lazăr a precizat că o bună parte din acestea au fost obținute în urma eforturilor depuse de organizațiile de tineret și seniori și este mulțumit, deși targetul a fost de 30.000 de semnături, 10% din numărul total al alegătorilor.

Pentru susținerea candidaturii lui Victor Ponta au semnat peste 40.000 de persoane, targetul fiind atins de organizația județeană a PSD. Liderul Ioan Dîrzu a precizat că s-au strâns mai multe semnături, însă nu toate au ajuns la centru. Prezidenţiabilul Alianţei PSD-PC-UNPR, Victor Ponta, a fost primul candidat care şi-a depus la Biroul Electoral Central dosarul, aducând 2,2 milioane de semnături.

Tot din spusele liderilor politici am aflat că ACL Alba a strâns în județul Alba peste 70.000 de semnături. Astfel, organizația județeană a adunat aproape jumătate din numărul necesar al semnăturilor de susținere pentru depunerea candidaturii, însă Klaus Iohannis nu a avut probleme în acest sens. Liderul liberal și-a depus sâmbătă candidatura la Biroul Electoral Central, anunțând că pentru el au semnat, „în timp record”, peste 2.200.000 de alegatori.

Legea prevede ca persoanele cu drept de vot să poată semna pentru susținerea unui singur candidat.

Alegerile prezidențiale au loc în 2 și 16 noiembrie 2014.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Paste fericit 2024. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE de PASTE fericit • Texte cu URARI, FELICITARI de Paste 2024, SMS -uri frumoase, haiose şi amuzante de Sfintele Pasti • Felicitare de Paşte pentru persoanele dragi, prieteni, părinți, profesori, bunici, colegi, iubit(ă), sefi. Mesaje de Paște prin SMS,  gânduri pe care le poţi trimite prietenilor cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale. Învierea Domnului aduce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea