Mai multe locuri la ATI în județul Alba! Videoconferința DSU convocată de Raed Arafat, pentru gestionarea creșterii numărului de infectați COVID

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Într-o postare publicată pe un site de socializare din mediul online, Înstituția Prefectului Județului Alba a prezentat creșterea numărului de locuri disponibile la secțiile ATI ca fiind prioritară.

,,În cadrul videoconferinţei convocată de secretarul de stat, dl. Raed Arafat – șeful DSU ce a avut ca temă principală gestionarea situațiilor provocate de pandemia cu virusul Sars Cov 2, a fost analizată situația pe fiecare județ cu privire la rata de incidență pe localități, măsurile adoptate la nivel județean, situația spitalelor COVID/ paturilor ATI și măsurile de perspectivă.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

De asemenea, au fost dispuse măsuri operative cu privire la monitorizarea atentă a locurilor alocate fiecărui spital suport COVID și non COVID pentru a putea face față în cazul unui aflux mai mare de pacienți.

Unul din obiectivele prioritare îl constituie creșterea numărului de paturi pe secțiile ATI dar și transferurile instraspitalicești în situația în care este atinsă capacitatea maximă într-un spital sau într-un județ.

Din punct de vedere preventiv, toate instituțiile cu atribuții in acest sens vor continua acțiunile derulate pentru conștientizarea populației cu privire la riscul de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Despre evoluția situației din fiecare localitate vor fi făcute comunicări publice iar acolo unde riscul de îmbolnăvire este crescut vor fi transmise mesaje inclusiv prin sistemul RO – Alert.”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419