// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Mai mult timp pentru plata amenzilor: Parlamentarii propun ca plata amenzilor să se facă la jumătate într-un termen de 15 zile, nu de 48 de ore

Mai mulţi parlamentari propun un termen de 15 zile pentru plata amenzilor la jumătate din valoarea minimă, iar stresul amenzii plătite obligatoriu în 48 de ore ar putea fi în curând doar o amintire. Momentan proiectul e în dezbatere la Senat, dar ultimul cuvânt îl vor avea deputații.

Cine greșește și este sancționat cu amendă are acum la dispoziție 48 de ore ca să achite jumătate din valoarea minimă a acesteia. Termenul ar putea crește însă la 15 zile lucrătoare. Adică trei săptămâni. Iar dacă în acest interval este și o sărbătoare legală, termenul se prelungește cu o zi.

 

În opinia social-democraţilor, “două zile sunt prea puţin, în condiţiile în care după acest termen, contravenienţii trebuie să achite amenda integral”. În plus, schimbarea ar putea duce la creşterea încasărilor la buget.

Iniţiatorii legii susţin că majorarea perioadei în care poţi plăti doar jumătate din amenda primită i-ar motiva pe contravenienţi să achite, în loc să conteste sancţiunile.

„Prin modificarea termenului, în sensul măririi perioadei în care contravenientul poate achita jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege, va conduce la o creştere a încasărilor la buget şi degrevarea instanţelor de judecată de cauzele având ca obiect contestaţia împotriva sancţiunilor contravenţionale primite”, se arată în expunerea de motive a legii.

„O idee foarte bună ţinând cont de faptul că salariile sunt aşa cum sunt şi mulţi dintre, din salarii cheltuim mai mult pe mâncare şi banii nu prea ajung aşa cum trebuie şi e foarte bine să ai o perioadă mai mare”, spune un şofer.

Alţi şoferi spun că să plăteşti o amendă în 48 de ore poate fi o misiune imposibilă și că le-ar fi mai ușor dacă termenul de plată a amenzilor s-ar prelungi.

Proiectul de modificare a legii nu vizează doar amenzile rutiere.

Sursa: capital.ro, stiritvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419