Rămâi conectat

Actualitate

Mai mult timp pentru plata amenzilor: Parlamentarii propun ca plata amenzilor să se facă la jumătate într-un termen de 15 zile, nu de 48 de ore

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai mulţi parlamentari propun un termen de 15 zile pentru plata amenzilor la jumătate din valoarea minimă, iar stresul amenzii plătite obligatoriu în 48 de ore ar putea fi în curând doar o amintire. Momentan proiectul e în dezbatere la Senat, dar ultimul cuvânt îl vor avea deputații.

Cine greșește și este sancționat cu amendă are acum la dispoziție 48 de ore ca să achite jumătate din valoarea minimă a acesteia. Termenul ar putea crește însă la 15 zile lucrătoare. Adică trei săptămâni. Iar dacă în acest interval este și o sărbătoare legală, termenul se prelungește cu o zi.

 

În opinia social-democraţilor, “două zile sunt prea puţin, în condiţiile în care după acest termen, contravenienţii trebuie să achite amenda integral”. În plus, schimbarea ar putea duce la creşterea încasărilor la buget.

Iniţiatorii legii susţin că majorarea perioadei în care poţi plăti doar jumătate din amenda primită i-ar motiva pe contravenienţi să achite, în loc să conteste sancţiunile.

„Prin modificarea termenului, în sensul măririi perioadei în care contravenientul poate achita jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege, va conduce la o creştere a încasărilor la buget şi degrevarea instanţelor de judecată de cauzele având ca obiect contestaţia împotriva sancţiunilor contravenţionale primite”, se arată în expunerea de motive a legii.

„O idee foarte bună ţinând cont de faptul că salariile sunt aşa cum sunt şi mulţi dintre, din salarii cheltuim mai mult pe mâncare şi banii nu prea ajung aşa cum trebuie şi e foarte bine să ai o perioadă mai mare”, spune un şofer.

Alţi şoferi spun că să plăteşti o amendă în 48 de ore poate fi o misiune imposibilă și că le-ar fi mai ușor dacă termenul de plată a amenzilor s-ar prelungi.

Proiectul de modificare a legii nu vizează doar amenzile rutiere.

Sursa: capital.ro, stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai Cei aproape cinci milioane de pensionari care așteptau anunțul privind pensiile au primit răspunsul. Directorul Poștei Române a anunțat că încearcă ca toți seniorii să primească la timp pensia, cu toate că recunoaște că este o provocare și pentru ei. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea