Rămâi conectat

Actualitate

Mai mult de 40.000 de români și-au deschis afaceri în perioada pandemiei. Care au fost cele mai populare domenii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproximativ 40.000 de noi firme au intrat pe piață în perioada martie-august 2020, în plină pandemie de coronavirus, arată datele de la Registrul Comerțului, conform Hotnews. Sursa citată amintește că și în 2009, când a fost criza financiară globală, în perioada similară a anului a intrat pe piață un număr comparabil de firme.

În general, noii antreprenori sunt fie români care au avut o idee de afacere și și-au pus-o în practică, fie oameni care și-au pierdut locul de muncă și s-au văzut nevoiți să pornească pe cont propriu.

Cele mai multe firme au fost înființate în domeniul comerțului, urmat la mare distanță de sectorul construcțiilor și cel al transportului și depozitării. Bucureștiul este campionul înființării de noi firme, urmat de Ilfov, Cluj, Timiș și Constanța. La polul opus, se află Mehedinți, Sălaj, Harghita, Ialomița și Covasna.

Comerțul este prima opțiune, pentru cei care au decis să-și înființeze firme. Industria este un sector preferat în mai toate regiunile țării, dar fiecare regiune în parte are anumite domenii alese cu preponderență de micii antreprenori. Astfel, construcțiile sunt preferate în regiunile București-Ilfov și Vest, comerțul are mare atractivitate în Sud-Est și Nord-Vest, iar transporturile sunt preferate în majoritatea regiunilor, cu excepția regiunii București-Ilfov.

Aproape toate noile întreprinderi au un singur obiect de activitate, arată o analiză a INS publicată în această vară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții Paşaportul simplu temporar se eliberează doar în situaţii de urgenţă ce presupun deplasarea în străinătate sau continuarea călătoriei ori reglementarea şederii/situaţiei juridice a cetăţenilor români aflaţi în străinătate care nu mai posedă documente de călătorie valabile, se arată în proiectul adoptat luni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea