Mai mult de 40.000 de români și-au deschis afaceri în perioada pandemiei. Care au fost cele mai populare domenii

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Aproximativ 40.000 de noi firme au intrat pe piață în perioada martie-august 2020, în plină pandemie de coronavirus, arată datele de la Registrul Comerțului, conform Hotnews. Sursa citată amintește că și în 2009, când a fost criza financiară globală, în perioada similară a anului a intrat pe piață un număr comparabil de firme.

În general, noii antreprenori sunt fie români care au avut o idee de afacere și și-au pus-o în practică, fie oameni care și-au pierdut locul de muncă și s-au văzut nevoiți să pornească pe cont propriu.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Cele mai multe firme au fost înființate în domeniul comerțului, urmat la mare distanță de sectorul construcțiilor și cel al transportului și depozitării. Bucureștiul este campionul înființării de noi firme, urmat de Ilfov, Cluj, Timiș și Constanța. La polul opus, se află Mehedinți, Sălaj, Harghita, Ialomița și Covasna.

Comerțul este prima opțiune, pentru cei care au decis să-și înființeze firme. Industria este un sector preferat în mai toate regiunile țării, dar fiecare regiune în parte are anumite domenii alese cu preponderență de micii antreprenori. Astfel, construcțiile sunt preferate în regiunile București-Ilfov și Vest, comerțul are mare atractivitate în Sud-Est și Nord-Vest, iar transporturile sunt preferate în majoritatea regiunilor, cu excepția regiunii București-Ilfov.

Aproape toate noile întreprinderi au un singur obiect de activitate, arată o analiză a INS publicată în această vară.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419