Rămâi conectat

Actualitate

Mai mult 1,8 milioane de tineri cu vârsta între 18 și 34 de ani au votat la alegerile locale, stabilind o prezență de 38,6%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 1,8 milioane de tineri cu vârsta între 18 și 34 de ani și-au exercitat dreptul de vot la alegerile locale, potrivit datelor de prezență de la Biroul Electoral Central, analizate de Edupedu.ro. Raportată la numărul total de alegători din acest segment de vârstă, prezența tinerilor a fost de 38,6%.

În județul Alba, au votat 12982 de tineri între 18 și 24 de ani, iar dintre alegătorii între 25 și 34 de ani au fost prezenți la urne 20704.

Prezența tinerilor la vot a fost mai mică decât la alegerile eurparlamentare sau la cele prezidențiale, dar în orașele mari, inclusiv în Capitală, procentul tinerilor a fost unul important.

La alegerile prezidentiale 2019 au votat 41,8% din tinerii aflați pe listele permanente de la Autoritatea Electorală. Iar la alegerile europarlamentare prezența tinerilor a fost de 43,2%.

Pe grupe de vârste, au fost 662 de mii de tineri de 18-24 de ani și peste 1,14 milioane de tineri între 25 și 34 de ani.

sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea