Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Mai falimentaţi mult România, domnule Boc?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mă întreb, domnule prim-ministru şi domnilor guvernanţi ai PDL şi UDMR, cum nu vă deranjează sau cum nu vă impresionează absolut deloc, faptul că în guvernul dumneavoastră, lista de urgenţe sau priorităţi are o cu totul altă logică decât cea a românilor, plătitori de taxe şi impozite? Puteţi contoriza oare la capitolul realizări ale guvernului Boc şi următoarele lucruri, care nu au nicio legătură cu realitatea sumbră din România de astăzi? Pot fi considerate investiţii extrem de necesare românilor şi utile dezvoltării ţării sau repornirii economiei, aflată de prea multă vreme în colaps, faptul că doamna Udrea îşi promovează frunzele pe canalele internaţionale, dar turismul din România rămâne la pământ sau că aţi devenit campioni la inaugurat săptămânal, bazine de înot şi săli de sport, de parcă aceasta ar fi prima stringenţă a României acum, când bugetul a ajuns cel mai auster din ultimii 20 de ani şi că risipiţi puţinii bani – adunaţi de prin buzunarele salariaţilor, ale pensionarilor şi întreprinzătorilor, prin tăieri, scumpiri şi noi taxe -, pe tot felul de alte inepţii, care nu au nicio legătură cu principalele probleme cu care se confruntă românii şi ţara?
Cum vă prioritizaţi dumneavoastră cheltuielile şi investiţiile, domnule prim-ministru Boc, dacă guvernul pe care-l conduceţi a ajuns la performanţa de a ascunde arierate de peste 535 de milioane de lei numai pentru cancer şi diabet?
Vi se pare puţin faptul că CNAS nu a plătit farmaciilor datoriile pentru medicamentele compensate de un an de zile, acestea ridicându-se deja la suma fabuloasă mai sus menţionată? Care sunt efectele reformei dumneavoastră în sănătate, dacă sistemul se blochează şi mai tare, cu fiecare născocire pe care o mai atribuiţi ideii de reformă? Farmaciştilor nu li se mai primesc deja reţetele, ceea trezeşte bănuiala că nu se doreşte raportarea la forurile internaţionale a acestor datorii care ar putea creşte deficitul şi care sunt astfel mascate. În acelaşi timp, CNAS a decis ca, de la 1 aprilie, toate tratamentele perfuzabile – folosite în special în cazul cancerului şi diabetului – să nu se mai găsească în farmaciile cu circuit deschis, ci numai în spitale. Numai că la farmaciile spitalelor acestea lipsesc cu desăvârşire!
Sunt boli grave, domnilor guvernanţi ai PDL şi UDMR, a căror evoluţie nu stă să aştepte deciziile dumneavoastră contorsionate şi încurcăturile de tot felul, care duc la un haos fără precedent în sistem! Cam aşa sună grija pe care o poartă românilor guvernanţii domnului Boc şi ai domnului Băsescu: facem tot ce este mai bine pentru noi şi buzunarele noastre! Ce contează sănătatea românilor sau banii lor, aruncaţi pe fereastra… spitalelor? PDL trăieşte tot mai bine!
Deputat PNL Alba,
Teodor ATANASIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea