Rămâi conectat

Actualitate

Mai bine de jumătate dintre români vor CONCEDIEREA bugetarilor, NU majorarea taxelor, pentru a acoperi gaura din bugetul statului. SONDAJ Avangarde

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai bine de jumătate dintre români vor CONCEDIEREA bugetarilor, NU majorarea taxelor, pentru a acoperi gaura din bugetul statului. SONDAJ Avangarde

Conform unui recent studiu efectuat de Avangarde și comandat de Digi24, majoritatea covârșitoare a populației din România nu resimte o scădere a prețurilor la alimentele de bază.

Numai 18% dintre respondenți au afirmat că au observat o reducere a costurilor, în timp ce un procent semnificativ de 73% au declarat că nu au simțit nicio schimbare în acest sens.

Cercetarea, desfășurată în intervalul 9-11 august, relevă faptul că diminuările anunțate de către Guvern și Consiliul Concurenței nu și-au găsit într-adevăr reflectarea în portofelul românilor.

În privința segmentului de vârstă cuprins între 18 și 30 de ani, tendințele sunt comparabile, cu 74% dintre tineri menționând că nu au remarcat ajustările prețurilor, iar 19% confirmând că au achiziționat produse alimentare esențiale la valori mai reduse.

Totuși, procentul celor care au beneficiat de economii în urma ajustărilor crește în cadrul grupului de vârstă între 31 și 60 de ani.

În legătură cu acțiunile pe care cetățenii consideră că Guvernul ar trebui să le ia pentru a combate deficitul, sondajul Avangarde arată că peste 50% dintre respondenți sunt de părere că o reducere a numărului de bugetari ar constitui o măsură viabilă. În timp ce 32% susțin că suprataxarea marilor companii ar putea aduce venituri suplimentare la buget.

Din perspectiva vârstei cuprinse între 18 și 30 de ani, procentul celor care abordează ideea concedierilor în sectorul public scade semnificativ. Aici, 6% dintre tineri consideră că o soluție ar putea fi reprezentată de un împrumut acordat de Fondul Monetar Internațional, în timp ce nicio voce nu susține majorarea taxelor și impozitelor.

În rândul categoriilor de vârstă cuprinse între 31 și 60 de ani, precum și peste 61 de ani, reducerea numărului de bugetari se profilează ca principala strategie pentru diminuarea deficitului.

Studiul, derulat la comanda Digi24, a fost efectuat prin interviuri telefonice în perioada 9-11 august și a implicat 880 de respondenți.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri 8 mai 2024, o avertizare cod galben de inundații în Alba, valabilă până joi dimineața, la ora 8:00. Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea