Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Mai am 20 de zile până mă liberez la termen și nu aveți ce să îmi faceți! O să te aștept în poarta penitenciarului și o să îți iau viața!”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Mai am 20 de zile până mă liberez la termen și nu aveți ce să îmi faceți! O să te aștept în poarta penitenciarului și o să îți iau viața!” • Amenințările unui deținut din Penitenciarul Aiud la adresa unui supraveghetor și a unui alt condamnat

Un deținut de la Penitenciarul Aiud a ”obținut” un supliment important de pedeapsă după ce a amenințat un supraveghetor, iar apoi un alt condamnat care a formulat declarații împotriva lui. Ca urmare a celor două dosare, constituite pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj și răzbunare pentru ajutorul dat justiției, deținutul I. Marius (51 ani) a fost condamnat în iulie 2019 la două pedepse: 2 ani, 1 lună şi 38 zile închisoare pentru ultraj, respectiv 3 ani 2 luni și 48 zile de închisoare, pentru cea de-a doua infracțiune.

Acesta a contestat ambele decizii ale Judecătoriei, dar dosarele nu au ajuns, încă, pe rolul Curții de Apel. Ulterior ar urma să se facă o contopire a pedepselor și va rezulta o condamnare finală. Potrivit rechizitoriului, deținutul a fost trimis în judecată anterior pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, constând în aceea că în timp ce se deplasa pe holul Secției nr. 3 din cadrul Penitenciarului Aiud iar apoi pe traseul dintre Secția nr. 3 și Secția nr. 9 Infirmerie, a proferat injurii la adresa unui ofițer de penitenciar, funcționar public aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, și l-a amenințat în mod direct cu acte de violență prin proferarea următoarelor cuvinte: „Îți arăt eu ție, că te aștept în poartă că mai am 2 săptămâni!”,

„Mai am puține zile de executat și o să te aștept la poartă și o să-ți arăt eu ție ce se va întâmpla!”, „Când mă liberez, te aranjez eu!”, „Îți iau eu zilele!”, „Mai am 20 de zile până mă liberez la termen și nu aveți ce să îmi faceți! O să te aștept în poarta penitenciarului și o să îți iau viața!”, „Oricum, eu am spus că o să omor un milițian și cred că o să încep cu tine!”, precum și „Oricum, o să aflu adresa părinților, că acolo te doare cel mai tare, și o să le fac rău!”.

Ulterior, în incinta Penitenciarului, respectiv înainte să ajungă în sala de judecată a Judecătoriei Aiud, unde se judeca cauza de ultraj, l-a amenințat pe un alt deținut care urma să facă declarații împotriva sa la proces: ”Te rezolv eu când ies din pușcărie că oricum și eu locuiesc în Hunedoara, chiar dacă stau și 20 de ani!”, ”Mă, …, vezi că o să te omor, că tu nu știi cine sunt eu, că știu că stai aproape de mine în Deva și am eu grijă și de familia ta!”, ”Te rezolv eu când ies din pușcărie”.

În aceeași zi, cu ocazia desfășurării ședinței de judecată în dosarul penal, în timpul audierii în calitate de martor a deținutului amenințat, I. Marius a continuat să vorbească neîntrebat și a proferat amenințări la adresa persoanei vătămate spunând următoarele: ”Îmi voi rezolva problemele și de aștept 20 de ani pentru că el e din oraș cu mine!”, precum și „O să-mi rezolv problemele cu martorul pentru că acesta minte!”.

”Mai mult, inculpatul a intervenit în mai multe rânduri peste persoana vătămată care dădea în instanță declarația în calitate de martor cu scopul de a o intimida pe persoana vătămată și a o determina să nu mai dea declarații. Persoana vătămată a declarat că nu se teme de inculpat, însă se teme pentru familia sa, care este acasă.

Persoana vătămată precizează că prin aceste amenințări inculpatul nu a încercat să o determine să-și schimbe declarațiile, ci aceste amenințări au fost proferate la adresa sa pentru declarațiile defavorabile date până la acel moment”, se precizează în conținutul deciziei prin care deținutul a fost condamnat la 3 ani, 2 luni și 48 zile de închisoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea