Rămâi conectat

Ştirea zilei

Magistrata Alina Rasovan este noul șef al DNA Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Noul procuror şef al DNA Alba Iulia este, începând de astăzi, magistrata Alina Rasovan, numită, prin delegare, în funcția de procuror şef al Serviciului Teritorial Alba Iulia.

Secţia de procurori a Consiliului Superior a Magistraturii are joi, 12 decembrie, pe ordinea de zi delegarea, pe o perioadă de 6 luni. Aceasta lucrează din anul 2014 în cadrul DNA, unde s-a transferat de la DIICOT. În interiorul sistemului, noul procuror şef al DNA Alba Iulia are un renume de ”profesionist”. Alina Diana Rasovan a susţinut, alături de colegii ei din DNA, toate demersurile împotriva schimbarărilor legislative promovate în Parlament la Legile Justiţiei.

Postul de conducere a rămas vacant după pensionarea procuroarei Danusia Boicean, cea care a condus structura DNA Alba Iulia în ultimii 6 ani. Boicean a îndeplinit, în luna noiembrie, limita celor 25 de ani de vechime în profesie şi a putut să înainteze către CSM cererea de pensionare.

Pensionarea procuroarei a avut loc în contextul unui scandal în care este implicat Serviciul Teritorial DNA Alba Iulia, în legătură cu un dosar în care ar fi fost vehiculat şi numele candidatului USR-PLUS la funcţia de preşedintele al României, Dan Barna. DNA Alba Iulia a închis dosarul în urmă cu câteva luni, dar, recent, soluţia de clasare a fost infirmată de un procuror din cadrul structurii centrale.

Activitatea DNA Alba Iulia, în perioada cât a fost condusă de Danusia Boicean, a avut o ”traiectorie” cu suişuri şi coborâşuri. În primul mandat au existat ceva rezultate concrete în lupta pentru combaterea corupţiei, dar, începând cu 2017, activitatea serviciului a fost aproape inexistentă. O serie de dosare au fost afectate de decizia Curţii Constituţionale privind ”eliminarea” SRI din activitatea de urmărire informativă a suspecţilor. În ansamblu, însă, activitatea structurii teritoriale care are competenţă pe judeţele Alba, Hunedoara şi Sibiu a avut o activitatea slabă în ultimii ani.

sursa: Adevărul


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 23 APRILIE 2024: 564 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 23 APRILIE 2024: 564 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea