Magistrata Alina Rasovan este noul șef al DNA Alba Iulia
Secţia de procurori a Consiliului Superior a Magistraturii are joi, 12 decembrie, pe ordinea de zi delegarea, pe o perioadă de 6 luni. Aceasta lucrează din anul 2014 în cadrul DNA, unde s-a transferat de la DIICOT. În interiorul sistemului, noul procuror şef al DNA Alba Iulia are un renume de ”profesionist”. Alina Diana Rasovan a susţinut, alături de colegii ei din DNA, toate demersurile împotriva schimbarărilor legislative promovate în Parlament la Legile Justiţiei.
Postul de conducere a rămas vacant după pensionarea procuroarei Danusia Boicean, cea care a condus structura DNA Alba Iulia în ultimii 6 ani. Boicean a îndeplinit, în luna noiembrie, limita celor 25 de ani de vechime în profesie şi a putut să înainteze către CSM cererea de pensionare.
Pensionarea procuroarei a avut loc în contextul unui scandal în care este implicat Serviciul Teritorial DNA Alba Iulia, în legătură cu un dosar în care ar fi fost vehiculat şi numele candidatului USR-PLUS la funcţia de preşedintele al României, Dan Barna. DNA Alba Iulia a închis dosarul în urmă cu câteva luni, dar, recent, soluţia de clasare a fost infirmată de un procuror din cadrul structurii centrale.
Activitatea DNA Alba Iulia, în perioada cât a fost condusă de Danusia Boicean, a avut o ”traiectorie” cu suişuri şi coborâşuri. În primul mandat au existat ceva rezultate concrete în lupta pentru combaterea corupţiei, dar, începând cu 2017, activitatea serviciului a fost aproape inexistentă. O serie de dosare au fost afectate de decizia Curţii Constituţionale privind ”eliminarea” SRI din activitatea de urmărire informativă a suspecţilor. În ansamblu, însă, activitatea structurii teritoriale care are competenţă pe judeţele Alba, Hunedoara şi Sibiu a avut o activitatea slabă în ultimii ani.
sursa: Adevărul
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
![](https://ziarulunirea.ro/wp-content/uploads/2023/12/ziarulunirea.jpg)
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Furtul statuetelor vechi de 7.000 de ani dintr-o expoziţie de la Alba Iulia: 16 idoli din perioada neolitică, de negăsit la peste două decenii de la dispariția lor. Alte piese descoperite în situl de la Cugir, de negăsit
Furtul statuetelor vechi de 7.000 de ani dintr-o expoziţie de la Alba Iulia: 16 idoli din perioada neolitică, de negăsit la peste două decenii de la dispariția lor. Alte piese descoperite în situl de la Cugir, de negăsit Jaful de la muzeul din Assen, Olanda, de sâmbătă dimineaţa, în care trei persoane rămase deocamdată necunoscute […]