Rămâi conectat

Actualitate

Magazine Kaufland și Lidl din toată ţara controlate de inspectorii OPC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Magazine din toată ţara aparţinând lanţurilor Kaufland și Lidl au fost controlate în ultima perioadă de inspectorii de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

În cazul Kaufland, cel mai mare lanţ de hipermarketuri din România, au fost descoperite nereguli la 79% dintre unităţile controlate (68 de magazine), iar în ceea ce privește lanţul Lidl, 70% dintre magazine au încălcat legislaţia (89).

Amenzile aplicate de ANPC în urma controalelor efectuate sunt de 855.000 de lei. O altă măsură a fost oprirea temporară de la comercializare a mai multor produse, în valoare totală de 111.320 de lei.

Potrivit ANPC, în urma controalelor s-a depistat abateri precum utilizarea de expresii precum „preţ de discounter garantat”, „ieftin”, „mai ieftin” care induc ideea unei vânzări cu preţ redus, sau a unui avantaj specific al preţului de discount, fără a fi afişat şi preţul de vânzare.De asemenea, în unele magazine nu erau afişate preţurile la toate produse, sau nu erau traduse în română elementele de identificare şi caracterizare ale produselor. Nu în ultimul rând, s-au găsit produse ale căror etichete nu erau conforme cu prevederile legale în vigoare, iar, în unele cazuri depozitarea şi expunerea produselor nu se făcea aşa cum impunea producătorul, scrie economica.net.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea