Macovei: Nominalizarea lui Augustin Lazăr pentru funcția de procuror general cred că este o soluție bună
Fostul ministru al Justiției Monica Macovei, a opinat, sâmbătă, la Alba Iulia, că nominalizarea lui Augustin Lazăr, șeful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, pentru funcția de procuror general este o soluție bună.
Europarlamentarul Monica Macovei crede că nominalizarea lui Augustin Lazăr pentru funcția de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este o soluție bună, chiar dacă nu îl cunoaște, ea precizând că se bazează pe modul în care s-a comportat la interviuri și pe încrederea pe care o are în ministrul Justiției, Raluca Prună.
”Nu l-am cunoscut. L-am ascultat la niște interviuri și mi s-a părut că a răspuns foarte bine. Asta este ce pot să vă spun. Dacă doamna Prună a făcut această alegere eu am încredere în dânsa, o cunosc, vrea ca justiția să funcționeze, vrea ca anticorupția să funcționeze. Ea chiar a lucrat la delegația comisiei europene înainte de integrare chiar pe anticorupție și pe justiție și cunoaște mulți magistrați din țară. Bazându-mă pe aceste chestiuni, cum l-am văzut la interviuri și ce răspunsuri a dat și cum s-a comportat și încrederea pe care o am în doamna Prună, cred că este o soluție bună. Haideți să vedem faptele”, a spus Macovei.
Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, a fost propus de ministrul Justiţiei, Raluca Prună, pentru funcţia de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, nominalizarea fiind trimisă în 1 aprilie Consiliului Superior al Magistraturii.
Secţia pentru procurori a CSM a stabilit calendarul pentru examinarea propunerii ministrului Justiţiei de avizare a numirii lui Augustin Lazăr în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie, interviul la CSM fiind programat pentru data de 21 aprilie.
Augustin Lazăr are o vechime în funcţia de procuror de 34 de ani, dintre care 18 ani în funcţii de conducere. Ca procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, a coordonat şi instrumentat cauze complexe, cum ar fi urmărirea şi repatrierea tezaurelor sustrase din situl Sarmizegetusa Regia, în care a fost necesară cooperarea judiciară internaţională.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii