Rămâi conectat

Politică Administrație

Macovei: Nominalizarea lui Augustin Lazăr pentru funcția de procuror general cred că este o soluție bună

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei, a opinat, sâmbătă, la Alba Iulia, că nominalizarea lui Augustin Lazăr, șeful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, pentru funcția de procuror general este o soluție bună.

procuror Augustin LazarEuroparlamentarul Monica Macovei crede că nominalizarea lui Augustin Lazăr pentru funcția de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este o soluție bună, chiar dacă nu îl cunoaște, ea precizând că se bazează pe modul în care s-a comportat la interviuri și pe încrederea pe care o are în ministrul Justiției, Raluca Prună.

”Nu l-am cunoscut. L-am ascultat la niște interviuri și mi s-a părut că a răspuns foarte bine. Asta este ce pot să vă spun. Dacă doamna Prună a făcut această alegere eu am încredere în dânsa, o cunosc, vrea ca justiția să funcționeze, vrea ca anticorupția să funcționeze. Ea chiar a lucrat la delegația comisiei europene înainte de integrare chiar pe anticorupție și pe justiție și cunoaște mulți magistrați din țară. Bazându-mă pe aceste chestiuni, cum l-am văzut la interviuri și ce răspunsuri a dat și cum s-a comportat și încrederea pe care o am în doamna Prună, cred că este o soluție bună. Haideți să vedem faptele”, a spus Macovei.

Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, a fost propus de ministrul Justiţiei, Raluca Prună, pentru funcţia de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, nominalizarea fiind trimisă în 1 aprilie Consiliului Superior al Magistraturii.

Secţia pentru procurori a CSM a stabilit calendarul pentru examinarea propunerii ministrului Justiţiei de avizare a numirii lui Augustin Lazăr în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie, interviul la CSM fiind programat pentru data de 21 aprilie.

Augustin Lazăr are o vechime în funcţia de procuror de 34 de ani, dintre care 18 ani în funcţii de conducere. Ca procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, a coordonat şi instrumentat cauze complexe, cum ar fi urmărirea şi repatrierea tezaurelor sustrase din situl Sarmizegetusa Regia, în care a fost necesară cooperarea judiciară internaţională.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor! USR Daia Română are plăcerea să anunțe desemnarea lui Silviu-Mihai Moldovan, candidat pentru funcția de primar al comunei Daia Română. Cu o viziune proaspătă și un plan ambițios de dezvoltare, Silviu este hotărât să contribuie la dezvoltarea și prosperitatea locală. În vârstă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea