Rămâi conectat

Actualitate

LUNI: Începe a doua sesiune a Bacalaureatului. Peste 670 de elevi din Alba, așteptați la examen

Ziarul Unirea

Publicat

în

perle BacalaureatSesiunea august – septembrie a Bacalaureatului începe luni, la examen fiind înscriși aproximativ 55.000 de candidați. Din județul Alba sunt așteptați la testări peste 670 de absolvenți de liceu.

Citiți și Bacalaureat 2015, sesiunea de toamnă: 674 de absolvenți din Alba, așteptați la examen. Modele de subiecte

Luni și marți sunt programate probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A și evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B.

Examenul continuă marți și miercuri cu evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C, iar pe 20—21 august este evaluarea competențelor digitale — proba D.

Probele scrise încep pe 24 august cu proba la limba și literatura română — proba E a). Pe 25 august este proba scrisă de limbă și literatură maternă — proba E b).

Examenul scris continuă cu proba obligatorie a profilului — proba E c) pe 26 august și cu proba la alegere a profilului și specializării — proba E d) pe 28 august.

Candidații vor afla rezultatele pe 31 august, până la ora 12.00, și vor putea depune contestații în aceeași zi, între orele 12.00 și 16.00.

Contestațiile vor fi rezolvate în zilele de 1 și 2 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 3 septembrie.

La sesiunea august — septembrie 2015 a examenului de bacalaureat s-au înscris aproximativ 55.000 de candidați, potrivit unei centralizări a Ministerului Educației și Cercetării Științifice (MECȘ).

66,41% dintre absolvenții de clasa a XII-a au promovat bacalaureatul în sesiunea iunie — iulie.

(C.M.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea