Rămâi conectat
Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Curier Județean

LUNI: Banca Naţională a României susţine conferinţa „Aurul Românesc – două ipostaze”, la Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

În acest an două proiecte importante a Băncii Naţionale a României vor debuta în data de 15 aprilie 2013 la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, prin conferinţa „Aurul Românesc – două ipostaze”. Discuţiile vor fi conduse de Cristian Păunescu, consilier al Guvernatorului BNR.

Banca Naţională a României (BNR) se implică în procesul de asigurare a educaţiei financiare şi în susţinerea unor proiecte care să conducă la înţelegerea corectă a aspectelor financiare şi la evaluarea corectă a cunoştinţelor financiare/culturii financiare.

Cele două proiecte sunt „BNR – zilele porţilor deschise pentru studenţii economişti” şi „Să vorbim despre bani şi bănci”. Primul din cele două vizează implicarea în asigurarea creşterii nivelului de cunoaştere şi înţelegere, în mediul academic, a rolului, funcţiilor şi activităţii băncii centrale. Publicul ţintă al proiectului este format din studenţi ai facultăţilor cu profil economic din principalele centre universitare, cadre didactice şi cursanţi ai şcolilor doctorale. Iniţiat în anul 2009, acest proiect a ajuns la un parteneriat cu 17 universităţi din ţară.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul „Să vorbim despre bani şi bănci”, dedicat educaţiei financiare la nivelul învăţământului preuniversitar, a fost iniţiat de BNR în anul 2011 şi are drept obiectiv sprijinirea educaţiei financiare prin însuşirea de către elevi a unor noţiuni economice de bază şi formarea unui vocabular economic.

Conferinţa va avea loc în sala A9 (Aula Magna) a Universităţii, începând cu ora 14.00.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Poliția Locală, desfășurare de forțe pentru Ziua Națională a României: 50 de agenți trimiși pe teren de 1 Decembrie

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Poliția Locală, desfășurare de forțe pentru Ziua Națională a României: 50 de agenți trimiși pe teren de 1 Decembrie

Poliția Locală a municipiului Alba Iulia va trimite pe teren 50 de agenți cu ocazia activităților desfășurate de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

CITEȘTE ȘI: 1 DECEMBRIE 2022, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor organizate de primărie și CJ, în Capitala Marii Uniri, de Ziua Națională a României

Elit - Gustul Desăvârșit

CITEȘTE ȘI: PROGRAM| PARADA MILITARĂ din Alba Iulia, de 1 Decembrie 2022, ZIUA NAȚIONALĂ: Aproape 850 de militari și zeci de mijloace tehnice și autoutilitare vor participa la defilare

50 de polițiști locali din Alba Iulia vor fi în misiune la manifestările prilejuite de Ziua Națională a României
Misiunea celor de la Poliția Locală, Serviciu din cadrul Primăriei Municipiului, începe în data de 29 noiembrie, la ora 07.00 și se încheie în data de 1 decembrie, la ora 24.00. Agenții vor fi echipați, printre altele, cu pistol, spray iritant lacrimogen și BodyCam pentru foto-video.
Obiectivele misiunii sunt următoarele:

-restrictionarea traficului rutier, în 29.11-30.11 (pentru repetițiile de la parada militară) și în data de 1.12. (pentru parada militara, respectiv retragerea detașamentelor și a tehnicii armate), pe străzile cu restricții de circulatie și pietonale

-menținerea ordinii la scena din Piața Cetății

-restricționarea și fluidizarea traficului rutier în zona barierei de acces către Cetatea Alba Carolina și a zonelor pietonale din interiorul Cetății

-identificarea, sancționarea și îndepărtarea persoanelor care apelează la mila publică

-alte obiective stabilite de șefii ierarhici și seful misiunii

Polițiștii locali vor acționa pe 3 schimburi, după cum urmează: 22 în schimbul I, 22 în schimnul II și 4 în schimbul III. Pe lângă cei 48 de agenți, la misiune mai iau parte și două persoane cu funcții de conducere.” a declarat viceprimarul Emil Popescu pe pagina personală de Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Parc fotovoltaic cu 1.532 de panouri solare, în municipiul Blaj: Primăria a depus cererea de finanțare

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Parc fotovoltaic cu 1.532 de panouri solare, în municipiul Blaj: Primăria a depus cererea de finanțare

Cererea de finanțare a proiectului ”Crearea unei facilități de producție de energie electrică din SER pentru consumul propriu al UAT (Primăria) Blaj” a fost depusă la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

” Am depus, la sfârșitul săptămânii trecute, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, o cerere de finanțare pentru proiectul „Crearea unei facilități de producție de energie electrică din SER pentru consumul propriu al UAT (Primăria) Blaj”, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM).
 Prin proiect se propune realizarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 995,8 kWp, format dintr-un număr indicativ de 1.532 de panouri solare cu puterea electrică de vârf de 650 W, capacitatea instalată fiind corelată cu cu consumul propriu al solicitantului. În această configurație, parcul produce aproximativ 1,213,77 MWh anual, ceea ce duce la reducerea emisiilor cu gaze cu efect de seră (GES) cu 1.048,83 tone/an.
Parcul fotovoltaic va fi realizat pe un teren situat în strada Gheorghe Barițiu, zona fabricii IAMU, în suprafață totală de 34.500 mp.
 Prin implementarea acestui proiect, ne propunem:
– implementarea unei Centrale Electrice Fotovoltaice pentru autoconsum cu putere instalată de 995,8 kWp;
– obținerea unei potențiale economii anuale de energie de 1.213,07 MWh/an;
– reducerea emisiilor de CO2 cu minimum 1.048,83 tone/an, ca urmare a implementării CEF, contribuind la ținta Uniunii Europene de a reduce amprenta de carbon a orașelor.
 Valoarea totală a cererii de finanțare este de 6,5 milioane lei, din care 4,6 milioane lei valoare totală eligibilă și 1,9 milioane lei contribuție proprie de la bugetul local.
 Realizarea unui parc fotovoltaic la Blaj, într-un un oraș foarte bine dezvoltat economic, cu o industrie nepoluantă, face parte din strategia noastră privind construirea unui oraș european verde, alături de celelalte proiecte de mobilitate, transport ecologic, extinderea permanentă a spațiilor verzi, etc.
 „Blaj, oraș verde!”, obiectiv esențial pentru comunitatea noastră!
 Investim în Blaj, investim în noi!” a declarat Gheorghe Valentin Rotar, primarul municipiului  Blaj

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Marți, 29 noiembrie: Un nou raft al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, inaugurat la Bistra

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marți, 29 noiembrie 2022, la ora 12.00, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba inaugurează un nou raft în teritoriu, cel de-al XX-lea, la biblioteca comunală din Bistra.

La momentele de marți, moderate de prof. Daniela Floroian, vor participa, alături de delegația Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, cadre didactice și elevi din localitate, precum și alți invitați.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cu acest prilej, cu un mesaj profund umanitar, sub sloganul „Avem același sânge”, ni se vor alătura cei de la Digi 24, care vor promova ceea ce se anunță a fi cea mai mare campanie națională de donare de sânge desfășurată vreodată în România, în avanpremiera lansării oficiale, din data de 1 decembrie 2022.

Din programul evenimentului de marți, 29 noiembrie, nu lipsește semnarea oficială a parteneriatului între instituțiile implicate în proiect, respectiv Primăria Comunei Bistra, prin primarul Traian Gligor, și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, prin managerul Silvan Stâncel.

Prin intermediul proiectului 2.9 Fondul special – Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga în Județul Alba, Consiliul Județean Alba, împreună cu Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, oferă comunităților din județ câte o mini bibliotecă, cu circa 300 de volume, cărți noi, din toate domeniile biblioteconomice, sporind atractivitatea bibliotecilor partenere. De asemenea, la Bistra vor ajunge și o seamă de volume, donație pentru biblioteca de care se îngrijește, cu multă dedicare și profesionalism, doamna Eva Todea.

Dincolo de fondul de carte dat în custodia bibliotecii, prin parteneriatul semnat cu această ocazie, între administrația locală și instituția de cultură se pun bazele unor noi colaborări culturale.

Evenimentul de marți, 29 noiembrie 2022, este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Primăria Comunei Bistra și biblioteca din localitate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea