Rămâi conectat

Curier Județean

LUNI: Banca Naţională a României susţine conferinţa „Aurul Românesc – două ipostaze”, la Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

În acest an două proiecte importante a Băncii Naţionale a României vor debuta în data de 15 aprilie 2013 la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, prin conferinţa „Aurul Românesc – două ipostaze”. Discuţiile vor fi conduse de Cristian Păunescu, consilier al Guvernatorului BNR.

Banca Naţională a României (BNR) se implică în procesul de asigurare a educaţiei financiare şi în susţinerea unor proiecte care să conducă la înţelegerea corectă a aspectelor financiare şi la evaluarea corectă a cunoştinţelor financiare/culturii financiare.

Cele două proiecte sunt „BNR – zilele porţilor deschise pentru studenţii economişti” şi „Să vorbim despre bani şi bănci”. Primul din cele două vizează implicarea în asigurarea creşterii nivelului de cunoaştere şi înţelegere, în mediul academic, a rolului, funcţiilor şi activităţii băncii centrale. Publicul ţintă al proiectului este format din studenţi ai facultăţilor cu profil economic din principalele centre universitare, cadre didactice şi cursanţi ai şcolilor doctorale. Iniţiat în anul 2009, acest proiect a ajuns la un parteneriat cu 17 universităţi din ţară.

Proiectul „Să vorbim despre bani şi bănci”, dedicat educaţiei financiare la nivelul învăţământului preuniversitar, a fost iniţiat de BNR în anul 2011 şi are drept obiectiv sprijinirea educaţiei financiare prin însuşirea de către elevi a unor noţiuni economice de bază şi formarea unui vocabular economic.

Conferinţa va avea loc în sala A9 (Aula Magna) a Universităţii, începând cu ora 14.00.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Initiațivă lăudabilă a doi tineri: Au organizat o acțiune de plantare de cireși într-o comună din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

 Initiațivă lăudabilă a doi tineri: Au organizat o acțiune de plantare de cireși într-o comună din Alba Daniel Dobra și Ionaș Dan, doi tineri din Pianu, au luat sâmbătă o inițiativă lăudabilă și au organizat o plantare de cireși, pe Dealul Pianului de Jos, într-un loc unde au mai existat cireși în perioada interbelică. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea