Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

LUNI 5 IULIE, se închide circulația prin tunelul de la Bâlea Lac de pe Transfăgărășan pentru Turul Ciclistic al Sibiului 2021

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

LUNI 5 IULIE, se închide circulația prin tunelul de la Bâlea Lac de pe Transfăgărășan pentru Turul Ciclistic al Sibiului 2021

CNAIR  anunță că Luni, 05.07.2021 (între orele 10:00 – 17:30) se va închide circulația rutieră prin tunelul de la Bâlea Lac, Transfăgărășan (DN 7C), km 115+926 – km 116 +808, în vederea desfășurării competiției sportive ”Turul Ciclist al Sibiului 2021”.

174 de cicliști profesioniști de pe 5 continente: Europa, Asia, Africa, America de Nord și America de Sud, se vor întrece în cadrul acestui eveniment, inclus în calendarul competițional european al Union Cycliste Internationale, destinat sportivilor de elită la nivel internațional.

Cea de-a 11-a ediție a Turului Ciclist al Sibiului, cea mai importantă competiție de profil din țara noastră, își va desfășura două etape pe teritoriul județului Alba, la Sebeș și Blaj (unde revine după 4 ani).

După ce anul trecut a fost prima competiție din calendarul Uniunii Cicliste Internaționale organizată după declanșarea pandemiei, în 2021 trei dintre celei mai importante echipe profesioniste la nivel mondial, prezente în World Tour, participă la această cursă de anvergură. Bora Hansgrohe (Germania), Astana – Premier Tech (Kazahstan) şi Team Qhubeka Assos (Africa de Sud) vor lua startul, în perioada 3-6 iulie, în România, alături de sportivii de la Novo Nordisk (în premieră) și cei mai titrați cicliști români ai momentului, Eduard Grosu (Team DELKO), Serghei Țvetcov (Wildlife Generation Pro Cycling USA) și Daniel Crista (echipa națională a României).

Pentru prima dată în istoria sa, Turul Ciclist al Sibiului nu va începe la mijlocul săptămânii, ci sâmbăta (3 iulie), cu prologul programat în centrul istoric al Sibiului – un contratimp individual de 2,5 kilometri. Duminică, 4 iulie, va avea loc prima etapă (start la ora 12.30), pe un traseu de 208 kilometri, care ajunge și pe teritoriul județului Alba, la Sebeș (în jurul orei 14.00), și se termină în cățărare în stațiunea Păltiniș (Sibiu – Miercurea Sibiului – Gârbova – Reciu – Câlnic – Sebeș – Sebeșel – Săsciori – Căpâlna – Mărtinie – Șugag – Jina – Răşinari – Păltiniş). Luni, 5 iulie, este ziua etapei regină, care va purta plutonul profesionist pe un traseu de 185 de km cu sosire pe legendara cățărare de la Bâlea Lac, la peste 2000 m altitudine, pe Transfăgărășan.

Marți, 6 iulie, Turul Ciclist al Sibiului face o nouă incursiune în județul Alba cu etapa a treia (start la 15.30) – ultima și cea mai lungă etapă – care se va desfășura pe un traseu de 226 de kilometri (Sibiu – Mediaș – Bazna – Cetatea de Baltă – Sântămărie – Căptălana de Jos – Jidvei – Șona – Lunca Târnavei – Sâncel – Blaj, în jurul orei 18.00, – Cergăul Mare – Tău – Secășel – Colibi – Berghin – Ghirbom – Vingard – Șpring – Drașov – Cunța – Miercurea Sibiului – Sibiu).

*La Sibiu și Blaj, concursuri dedicate copiilor


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea