Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Luna iulie, cea mai călduroasă lună din ultimii 120 de ani: Meteorologii români anunță caniculă și temperaturi extreme

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luna iulie, cea mai călduroasă lună din ultimii 120 de ani: Meteorologii români anunță caniculă și temperaturi extreme

Un nou val de caniculă și temperaturi extreme au fost anunțate de către meteorologi, în România, existând posibilitatea ca luna iulie să devină cea mai călduroasă din ultimii 120 de ani.

„Vorbim despre un al doilea val de caniculă în zona țării noastre, după ce toată Europa de Sud și Sud-Est a experimentat încă din 3 iulie valori de temperaturi care au atins 44-45 de grade Celsius.

Luni, în zona țării noastre, valul de căldură se va intensifica. Va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș, acolo unde temperaturile maxime se vor situa între 33-37 de grade.

În zonele aflate sub incidența codului portocaliu, anume Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei, temperaturile se vor situa între 37-39 de grade Celsius.

Disconfortul termic va fi unul accentuat, deoarece indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile resimțite se vor apropia de 44-45 de grade Celsius.

Luni ne vom afla sub incidența codului portocaliu. Durata pentru acest al doilea val de căldură este estimată până, cel târziu, sâmbătă.

Luna lui cuptor va putea fi una dintre cele mai călduroase luni iulie din istoria măsurătorilor meteorologice.

Așa cum se anticipează la nivel internațional, este posibil ca luna iulie, la nivel mondial, să fie cea mai călduroasă din ultimii 120 de ani”, a spus Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3 CNN.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Producătorii, obligați să repare produsele, inclusiv după expirarea garanției. Ce este ”dreptul la reparare”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Producătorii, obligați să repare produsele, inclusiv după expirarea garanției. Ce este ”dreptul la reparare” Parlamentul European a adoptat directiva privind așa-numitul „drept la reparare” pentru consumatori, cu 584 voturi pentru, trei împotrivă și 14 abțineri. Normele clarifică obligațiile producătorilor de a repara bunurile chiar și după expirarea garanției. Producătorul va avea obligația să repare produsul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea