Rămâi conectat

Politică Administrație

Ludovic Orban propune ca persoanele cu simptomatologie COVID-19 să nu se mai prezinte la spital. Soluție pentru diminuarea timpului de așteptare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ludovic Orban propune ca persoanele cu simptomatologie COVID-19 să nu se mai prezinte la spital. Soluție pentru diminuarea timpului de așteptare

Premierul Ludovic Orban dorește ca persoanele care s-au infectat cu COVID-19, dar care nu prezintă simptomatologia specifică bolii, să nu mai fie obligate să meargă la spital pentru evaluarea stării de sănătate.

Premierul a fost întrebat la finalul unei declarații de presă dacă se impune modificarea Legii nr 136 sau dacă e necesar un ordin de ministru pentru a modifica procedura care obligă pacienții cu Covid-19 să se prezinte la o unitate medicală, în ciuda faptului că nu prezintă simptome.

„Suntem în analiză dacă e necesară modificarea legii, dacă nu se poate pe baza prevederilor actuale. Crescând numărul de cazuri, dacă toţi cei care sunt infectaţi cu Covid se duc la spital, există un timp de aşteptare. Vă spun de ieri de la Direcţia de Sănătate Publică, aveam 150 de persoane diagnosticate cu Covid, care încă nu puteau avea acces şi trebuiau programate într-un timp de 24 de ore pentru evaluarea stării de sănătate. Pentru că evaluarea stării de sănătate nu înseamnă în mod obligatoriu analize. Se face o evaluare dacă persoana nu are simptome, nu e necesar, de exemplu, să faci radiografie pulmonară, este decizia pe care o ia medicul care evaluează starea de sănătate. Şi aici pentru a permite spitalelor să primească cazurile care într-adevăr necesită şi o evaluare şi un tratament sub supraveghere medicală în spital, cei care nu au simptome pot să li se facă evaluarea stării de sănătate fără să se deplaseze până la spital”, a afirmat Orban.

Până acum, o persoană care era depistată pozitiv cu noul coronavirus trebuia să se prezinte la spital, acolo unde i se evalua starea de sănătate de către un medic, iar mai apoi Direcția de Sănătate Publică emitea decizia de izolare la domiciliu. Din acest motiv, în mai multe orașe din țară s-au format cozi, iar oamenii au fost nevoiți să aștepte ore în șir, sub cerul liber, pentru a putea fi văzuți de doctori.

Premierul Ludovic Orban a răspuns și întrebării unui jurnalist care a expus problema asimptomaticilor care nu au unde să se izoleze. În cazul unui astfel de pacient testat pozitiv coronavirus, dar care nu are posibilitatea de a sta separat de familie, se impune internarea lui în unul dintre spitalele Covid-19.

„Dacă nu au unde să se izoleze şi dacă doresc să fie trataţi în spital, trebuie trataţi în spital. Dar noi ştim că foarte mulţi, dacă vă uitaţi la date, sunt foarte mulţi care preferă să se trateze fiind în izolare în domiciliu sau la o altă locaţie”, a mai spus Ludovic Orban.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea