Ludovic Orban: Plimbările după 15 mai, doar în grupuri de maxim 3 persoane. Va putea fi reluată activitatea din sectorul hotelier după anumite reguli

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Ludovic Orban, primul ministru al României a anunţat, joi seara, că deşi oamenii se vor putea plimba şi nu vor mai avea nevoie de declaraţie, după 15 mai, vor exista şi anumite restricţii. Se va respecta în continaure distanţarea socială şi plimbările vor fi admise, dar în grupuri de maxim 3 persoane.

Premierul Ludovic Orban a vorbit, joi seara, la B1, despre relaxarea măsurile după data de 15 Mai.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

„Anunţul preşedintelui este clar. Se vor elimina restricţiile la libera circulaţie. Cetăţenii se vor putea mişca liber, vor putea ieşi din casă. Această măsură se aplică tuturor cetăţenilor, inclusiv a celor de peste 65 de ani. Sigur că vor trebui respectate nişte reguli, reguli de distanţare fizică, să nu stea în grupuri mai mari de 3 persoane, să poarte mască. Să poarte măşti la birou, spații comerciale, mijloace de transport în comun, la locul de muncă”, a spus Orban.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Premierul a precizat că vor fi găsite soluții pentru a permite achiziționarea de măști și pentru persoanele vulnerabile sau cele cu venituri mici.

Orban a mai anunţat, joi seara, că după data se 15 mai, hotelurile se vor redeschide, însă în privința restaurantelor, autoritățile fac, încă, analize pentru a stabili dacă acestea pot relua activitatea.

„Când se vor relaxa măsurile va exista o mişcare mai mare a cetăţenilor, va exista o posibilitate de reluare cel puţin a sectorului hotelier. În ceea ce priveşte reluarea activitatii la restaurante suntem încă într-o analiză foarte serioasă. Pentru că noi înainte să relaxam anumite măsuri facem o anchetă epidemiologică. Nu pot să dau un orizont de timp, nu ştim când se vor redeschide. În ceea ce priveşte hotelurile, hotelurile cu siguranţă nu vor avea restricţii, hotelurile vor putea funcţiona în anumite condiţii de respectare a unor reguli prin care să se reducă la maxim posibilitatea de infectare. Asta va depinde şi de mişcarea oamenilor şi nevoia oamenilor de cazare”, a spus premierul Ludovic Orban.

sursa: antena3.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei