Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Lucrurile „mărunte”, dar esențiale pe care trebuie să le ai în mașină. 750 de lei, amenda pentru ignorarea lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lucrurile „mărunte”, dar esențiale pe care trebuie să le ai în mașină. 750 de lei, amenda pentru ignorarea lor

Fie că este vorba de o trusă de prim-ajutor în dotarea maşinii, minime cunoştinţe medicale şi prezenţa de spirit sunt combinaţia care ar putea salva oricând o viaţă, a ta sau a celor de lângă tine. La fel de mult contează triunghiurile reflectorizante sau stingătorul.

Potrivit legislaţiei în vigoare, ca şofer ai obligaţia să verifici în mod special dacă trusa medicală, triunghiurile reflectorizante şi stingătoarele de incendii să fie omologate şi aflate în perioada de valabilitate, care de regulă este între 18 şi 24 de luni.

Dacă nu o faci riști astfel amenzi usturătoare, pentru că poliția face periodic controale cu privire la existența și starea acestor dotări.

Trusa medicală și etanşeitatea ei

Trusa medicală pe care eşti obligat să o ai în maşină este reglementată prin Ordin al Ministrului Sănătăţii.

Ambalajul trusei trebuie să asigure o etanşeitate corespunzătoare, pentru protejarea conţinutului de praf, umezeală, carburanţi şi uleiuri, printr-un sistem de închidere ferm. Eticheta trusei trebuie să conţină denumirea produsului, denumirea şi adresa producătorului sau denumirea şi adresa persoanei responsabile de introducerea produsului pe piaţă.

Atenție şi la stingătoare!

Stingătoarele sunt reglementate de Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor. Punerea pe piaţă se face pe baza evaluării conformităţii cu reglementările Inspectoratului General al Corpului Pompierilor. Stingătorul de incendiu pe care eşti obligat să îl ai în maşină trebuie să se afle în garanţie şi să aibă inscripţionat termenul de valabilitate.

Lipsa trusei medicale, a extinctorului sau a triunghiurilor reflectorizante poate să aducă amenzi și la fel se întâmplă și dacă le ai dar nu sunt conforme legii: greşeala şoferilor se încadrează în clasa a II-a de sancţiuni cu patru sau cinci puncte-amendă, astfel că amenda va fi de 590 de lei sau de 725 de lei.

Sursa: adevarul.ro

Foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea