Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Lucrările la noua fabrică Bosch din Blaj sunt avansate faţă de grafic

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Lucrările la cea mai recentă fabrică Bosch de la Blaj, care va realiza componente auto, sunt în grafic, susţine responsabilul de proiect din companie, Virgil Simu. „Stadiul lucrărilor este unul avansat datorită implicării directe a primarului Gheorghe Rotar şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, în obţinerea la termen de către compania noastră a schemei de ajutor oferită investitorilor străini de către Guvernul României. Am început lucrările la data stabilită, 12 martie, iar acum, la o lună, putem spune că lucrările sunt în grafic, chiar cu un uşor avans. Conducerea companiei îşi doreşte finalizarea investiţiei în avans faţă de data prognozată, aşa că toţi factorii se mobilizează spre acest rezultat”, mai spune Virgil Simu.
Compania Bosch va investi 43 de milioane de euro în construcţia fabricii de la Blaj, iar la începutul anului viitor va livra primele componente auto, susţine reprezentantul local al companiei. Construcţia fabricii a demarat în urmă cu aproximativ o lună, iar în prezent se lucrează avansat la sistematizarea terenului şi se pregătesc fundaţia şi restul structurii.La sfârşitul săptămânii trecute şantierul a fost vizitat şi de reprezentanţii administraţiei publice locale şi judeţene. Primarul Gheorghe Rotar şi preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, au stabilit împreună cu reprezentaţii Bosch un calendar investiţional pentru infrastructura adiacentă acestei noi investiţii. Autorităţile locale s-au angajat să construiască o nouă stradă, care să asigure legătura între noua unitate de producţie, strada Aurel Vlaicu şi DN14 B.
„Suntem la al treilea proiect de acest gen între Bosch, Consiliul Judeţean Alba şi noi, aşa că este practic imposibil să nu avem temele făcute. Cred că am reuşit să devenim un exemplu de bună practică pentru cum ar trebui să arate o colaborare cu un investitor străin, aşa că şi de această dată vom păstra reţeta, cu specificaţia că nu ne vom opri aici”, declară primarul Gheorghe Rotar.
Fabrica va deveni complet operaţională la sfârşitul anului 2012, iar compania este în grafic atât cu lucrările, cât şi cu documentaţia care îi asigură un ajutor din partea statului român de 12,4 milioane de euro. Capacitatea minimă de producţie a noii fabrici presupune 310 angajaţi, la următoarele etape de recrutare fiind căutaţi în special ingineri, tehnicieni şi operatori industriali. Se preconizează că în anul 2014 această unitate de producţie va avea 1000 de angajaţi.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea