Rămâi conectat

Ştirea zilei

Lucrările la Autostrada Transilvania vor fi reluate, între Câmpia Turzii și județul Mureș

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a solicitat, săptămâna trecută, certificatul de urbanism pentru sectorul de 40 de kilometri, dintre localitatea clujeană Câmpia Turzii și Ogra, din județul Mureș.

Astfel. lucrările la autostrada Transilvania vor fi reluate, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, semnând, în acest sens, Certificatul de Urbanism solicitat de CNADNR. Compania ar urma să obţină, în continuare, avizele necesare şi să depună la Consiliul Judeţean Cluj cererea de autorizare a lucrărilor.

Lucrările la Autostrada Transilvania, care ar trebui să aibă o lungime de 415 kilometri, au început în 2006. Proiectul inițial prevedea ca autostrada care începea la granița cu Ungaria, în localitatea Borș, și se oprea la Brașov să fie terminată în 2012. Însă până acum au fost terminați și dați în folosință doar 55 de kilometri, între comuna clujeană Gilău şi ieșirea din Câmpia Turzii. Prima secţiune — Gilău — Turda — a fost dată în funcţiune în decembrie 2009. Bucata de 10 kilometri dintre Turda și Câmpia Turzii funcționează și ca o centură ocolitoare pentru cele două municipii alăturate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea