Lucrări în ritm alert pe autostrada Sibiu- Pitești: Când se va deschide circulația pe noul tronson
Lucrări în ritm alert pe autostrada Sibiu- Pitești: Când se va deschide circulația pe noul tronson
Lucrările continuă și depășesc așteptările inițiale ale constructorilor și autorităților, iar noua autostradă din România avansează într-un ritm alert, fapt confirmat chiar de reprezentanți CNAIR.
Vești nesperate pentru șoferii care circulă des într-o anumită zonă a țării. Dacă se menține ritmul actual, circulația va fi deschisă pe un nou tronson peste doar câteva luni, nu la finalul verii 2025, cum era estimat inițial.
După exact trei ani de la deschiderea șantierului, tronsonul cinci al autostrăzii Sibiu- Pitești este neașteptat de aproape de finalizare.
Citește și: RESTRICȚII de circulație pe autostrada A10, timp de 30 de zile: Se lucrează la un rost de dilatație deteriorat la nodul rutier Sebeș
Porțiunea de drum, ce are o lungime totală de 30,35 de kilometri, leagă Curtea de Argeș de Pitești. Lucrările merg înainte într-un rimt accelerat, drumul fiind realizat în proporție de 80% deja – primul strat de asfalt a fost turnat în procent de peste 90%, în timp ce la al doilea strat de asfalt turnat, procentul este de aproape 60%.
Este rezultatul eforturilor depuse de italienii de la compania WeBuild. La începutul acestui an, antreprenorul a pus în funcție pe acest tronson o nouă stație de asfalt, pe care a instalat-o în organizarea de șantier. Astfel, se produc nu mai puțin de 340 de tone de asfalt pe oră, scriu cei de la Adevărul.
Pentru sursa citată, reprezentanți ai CNAIR au precizat că, în ciuda faptului că, în contract, lucrările pe noul tronson ce face parte din autostrada Sibiu-Pitești ar fi trebuit finalizate până în august 2025, circulația va fi deschisă, cel mai probabil peste doar câteva luni.
Astfel, se va putea merge pe tronsonul 5 Curtea de Argeș-Pitești până la începutul anului 2025.
Noul tronson include, conform proiectului, trei noduri rutiere, un viaduct, şase pasaje şi 12 poduri, plus două centre de coordonare şi întreţinere a drumurilor (la Bascov şi Curtea de Argeş).
Valoarea totală a contractului ajunge la 1,7 miliarde de lei, sumă ce nu include TVA, banii fiind asigurați prin fonduri europene nerambursabile.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Chef Flaviu Tothăzan, din Alba Iulia, a lansat un grup dedicat celor care își doresc să gătească sănătos și gustos, fără să stea ore întregi în fața aragazului
Chef Flaviu Tothăzan, din Alba Iulia, a lansat un grup dedicat celor care își doresc să gătească sănătos și gustos, fără să stea ore întregi în fața aragazului Chef Flaviu Tothăzan, din Alba Iulia, își propune să te învețe cum să gătești sănătos și gustos fără a sta ore întregi în fața aragazului, cum să […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfânta Maria 2024. Aproximativ 2,2 milioane de români își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Ana 2024. Care este originea numelui pe care îl poartă mii de românce
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfânta Ana 2024. URARI și felicitări de ”la mulți ani” pentru persoanele care își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Obiceiuri și tradiții de Sfânta Maria Mică – Nașterea Maicii Domnului, prima sărbătoare din cursul anului bisericesc
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Sfânta Maria Mică 2024: Ce nume sunt sărbatorite în 8 septembrie, de Nașterea Maicii Domnului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
9 septembrie: Ziua Sfintei Ana, ocrotitoarea copiilor și a maternității. Ce nume se sărbătoresc