Rămâi conectat

Ştirea zilei

Lucrări de reparații a crucilor și aleilor din Cimitirul Eroilor din Alba Iulia: Licitația de aproape 850.000 de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lucrări de reparații a crucilor și aleilor din Cimitirul Eroilor din Alba Iulia: Licitația de aproape 850.000 de lei, lansată în SEAP

Primăria Municipiului Alba Iulia a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru lucrări de reparații a crucilor și aleilor la Cimitirul Eroilor din Municipiul Alba Iulia.

Valoarea totală estimată a investiției este de 840.180 lei, fără TVA.

Cimitirul Eroilor, cu o suprafaţă de 1904 mp, este înscris în proprietatea Oraşului Alba Iulia.

Este împărţit în 2 parcele, în stânga cea a eroilor români cu 14 terase, 173 de morminte şi un monument, în dreapta cea a eroilor ruşi cu 9 terase, 110 morminte şi un monument funerar, în partea superioară. În dreptul parcelei veteranilor se mai găsesc 164 de morminte şi un monument.

Situaţia actuală:

– Monumentele funerare sunt afectate de infiltraţiile de apă , iar plăcile care le îmbracă prezintă fisuri şi au tendinţa de a se detaşa,

– Majoritatea crucilor sunt înclinate , ciobite sau sparte, fără fundaţie

– înscrisurile de pe cruci nu sunt vizibile

– în dreptul parcelei veteranilor lipsesc aleile amenajate

Necesitatea achiziţiei execuţiei lucrărilor de renovare

Cimitirul Eroilor a fost amenajat, după al Doilea Război Mondial, în majoritate cu morminte de soldaţi români şi sovietici care au murit luptând pentru libertate, credinţă, întregirea neamului şi a teritoriului naţional.

Cinstindu-ne înaintaşii, făcând cunoscute faptele şi jerfa lor în slujba patriei, ne respectăm actele istorice şi pe făptuitorii lor.

Îngrijirea locurilor în care aceştia îşi dorm somnul de veci, constituie nu numai un gest de recunoştinţă, dar şi o operă de educaţie şi cultură pentru generaţiile viitoare.

Există, de asemenea, tradiţia de a respecta monumentele şi mormintele cetăţenilor stăini căzuţi pe teritoriul ţării noastre, indiferent dacă ne-au fost aliaţi sau inamici.

Descrierea succintă a lucrărilor

Se vor repara monumentele, se vor înlocui crucile, atât a eroilor români, 337 buc , cât şi a soldaţiilor sovietici, 110 buc. Acestea se vor executa din beton armat cu oţel beton PC52 0 8 şi se vor fixa pe fundaţii continue din beton armat, îngropate în pământ.

În partea superioară, în dreptul parcelei veteranilor, se vor realiza 2 alei de-alungul mormintelor, din dale şi borduri de beton. Se vor fixa pe fiecare cruce din beton armat plăcuţe din marmură pe care se vor încripţiona datele de identificare a soldatului îngropat.

Se va sectoriza zona de morminte prin bordura realizată din beton armat cu o lungime de aprox. 200 ml. Lucrările ce se vor realiza se regăsesc în listele de cantităţi ataşate prezentei. înainte de demontarea crucilor se va face un inventar al mormintelor cu poziţia şi datele de identificare a soldaţilor îngropaţi, inclusiv dovezi fotografice.

Articolele de realizare a crucilor vor cuprinde inclusiv cheltuielile cu plăcuţa de marmură şi vopsirea în alb a acestora.

După finalizarea lucrărilor se va preda beneficiarului un plan de amplasament care să cuprindă toate crucile noi cu datele de identificare a soldaţilor îngropaţi şi poziţia monumentelor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea