Rămâi conectat

Actualitate

Luceafărul Oradea – FC Unirea Alba Iulia 1-0 (0-0), în etapa a 25-a a Ligii a 2-a! Stelu Gherman învins de revelaţia returului şi gafa lui N. Oltean

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FC Unirea Alba Iulia pierdut la Sânmartin, în etapa a 25-a a Ligii a 2-a, contra revelaţiei returului, Luceafărul Oradea, scor 0-1 (0-0). Unica reuşită a meciului i-a aparţinut lui F. Neaga (71), reluare cu capul din 5 metri, după o gafă ce i-a aparţinut lui N. Oltean, neatent la o centrare venită din flancul drept, greşeală ce a prăbuşit iremediabil reduta lui Pascal.

Amfitrionii, ce visează chiar la atacarea ultimei poziţii de pe podium, invincibili fiind în 2012 n-au putut fi stopaţi de replica albaiulienilor, învinşi din pricina unei erori majore în defensivă comisă de N. Oltean (71).

„Alb-negrii” n-au stat doar la cutie împotriva formaţiei conduse de Leo Grozavu, partida disputându-se pe contre, cu ocazii la ambele buturi. Prima dată Pascal (10) a parat şutul lui C. Roşu, replica venind de la Samoilă (14) în faţa lui S. Mureşan.

*Iarăşi bare…

Ca şi în jocul anterior cu FC Baia Mare, de pe „Cetate”, albaiulienii şi adversarii au luat la ţinte barele. Astăzi, primul a fost I. Şerban (32) – cu o execuţie de la 17 metri, urmat de experimentatul Bundea peste un minut, cu un şut din afara careului mare. S-a jucat tranşant şi în continuare, iar actul secund a fost început mai bine de vizitatori, cu oportunităţile lui Cl. Oara şi S. Mureşan (51). După ce a greşit capital la deschiderea scorului, N. Oltean a fost înlocuit cu Pecarov, mutare disperată ce încerca să întoarcă soarta unui joc pecetluit însă de neglijenţa jucătorului unirist de bandă dreapta.

*Fără gol extern de 3 întâlniri

FC Unirea Alba Iulia a etalat în Bihor binecunoscutele deficienţe în faza ofensivă, chiar dacă reintrările lui Bucurică şi S. Mureşan au dat tonalitate trupei lui Gherman. În privinţa lotului, tehnicianul unirist l-a lăsat acasă pe V. Florea (ce a devenit deja un caz), al doilea joc consecutiv în care nu a fost inclus în calcule… Gruparea din Cetatea Marii Uniri a adunat 3 partide consecutive externe în care nu a punctat: Timişoara, Arad şi Sânmartin. Victoria din etapa anterioară cu FC Baia Mare reprezintă o excepţie fericită în peisajul ultimelor 8 dispute, când Alba a realizat un unic succes şi o zestre precară de 5 puncte. „Ne-am creat 5-6 posibilităţi de a înscrie, dar n-am ştiu să le exploatăm. Pe o neatenţie, mai precis pe o ezitare am primit un gol ce s-a dovedit decisiv. Pe Oltean l-am schimbat din două motive: atitudinea avută la o fază de atac, la o centrare a lui Bucurică şi eroarea de la reuşita lui Neaga. Băieţii merită felicitări pentru atitudine„, a spus Gherman.

FC Unirea se clasează în continuare pe poziţia a 10-a, cu 31 de puncte (23-22) şi în runda din 12 mai va întâlni pe propriul teren Chindia Târgovişte, fără M. Petrescu şi I. Şerban – suspendaţi.

Luceafărul: Samoilă – Mihuţ, D. Mureşan, Letan, A. Achim – S. Ianc (46, Konyeha), Svarczkopf (67, D. Muntean), Bundea/ cpt, F. Neaga – C. Roşu, Blănaru (58, T. Moldovan). Rezerve B. Miron – Aniţoiu, Codoban, Lupuţ. Antrenor Leo Grozavu.

FC Unirea: Pascal/ cpt – N. Oltean (74, Pecarov), Schuller, I. Şerban, Potopea, Bucurică – Cl. Oara, Negură (88, Bumbac), M. Oprea, M. Petrescu – S. Mureşan. Rezerve Lasc – I. Stan, D. Militaru, Ciofu, I. Grozav. Antrenor Stelian Gherman. *Arbitri D. Micloşină (Reşiţa), G. Bârjac, F. Tuniogy (ambii din Zalău).

Dan HENEGAR

Foto Jurnal Bihorean şi arhivă

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea