Ziarul Unirea

Locuri scoase la admitere la Colegiul Militar „Mihai Viteazul”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

    Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, structura militară a Ministerului Apărării Naţionale care se ocupă de promovarea profesiei militare şi recrutarea candidaţilor pentru cariera militară a început întocmirea dosarelor de candidat pentru instituţiile militare de învăţământ liceal, postliceal şi universitar, a anunţat lt. col. Cornel Oltean, şeful BIR Alba. Oferta educaţională pentru anul şcolar 2012 – 2013 cuprinde, pentru învăţământul militar liceal, 120 de locuri la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, din care 100 de locuri pentru băieţi şi 20 de locuri pentru fete, adică tot atâtea câte au existat pentru anul şcolar curent.
Numărul de locuri ce vor fi scoase la concursul de admitere pentru învăţământul militar postliceal sunt: Şcoala Militară de Maiştri şi Subofiţeri a Forţelor Terestre Piteşti – 88 (din care 6 pentru fete); Şcoala Militară de Maiştri şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene Boboc (Buzău) – 30 (din care 8 pentru fete); Şcoala Militară de Maiştri a Forţelor Navale Constanţa – 40 (din care 4 pentru fete).
Pentru învăţământul militar universitar, vor exista următoarele locuri:  Academia Forţelor Terestre Sibiu – 209 (din care 40 pentru fete); Academia Forţelor Aeriene Braşov – 43 (din care 9 pentru fete); Academia Navală Constanţa – 30 (din care 3 pentru fete); Academia Tehnică Militară Bucureşti – 77 (din care 9 pentru fete); Institutul Medico-Militar Bucureşti/Târgu Mureş – 25 de locuri. Tinerii care doresc să urmeze o carieră militară trebuie să contacteze Centrul Militar Judeţean Alba (0258/812291), situat în apropierea Porţii a III-a a Cetăţii, în vederea completării dosarului de candidat.
Robert GHERGU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419