Rămâi conectat

Economie

Locuiţi în arealul AIDA şi aveţi o idee de proiect?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

 Folosiţi siteul www.aidainteractiv.ro

Membrii comunităţilor ce fac parte din arealul AIDA, respectiv din oraşele Alba Iulia, Sebeş, Teiuş, Vinţu de Jos, Sântimbru, Galda de Jos, Ighiu, Cricău, Ciugud, Meteş, Berghin, dar şi din judeţul Alba, prin Consiliul Judeţean Alba, au acum la dispoziţie un mijloc electronic pe care-l pot utiliza dacă vor să transmită ceva autorităţilor. Accesaţi pagina http://www.aidainteractiv.ro/ şi puteţi transmite sugestii, idei, puteţi propune proiecte. Platforma electronică www.aidainteractiv.ro a fost realizată pentru a permite schimbul de informaţii reciproc între cetăţeni şi autorităţile publice, pentru sesizarea unor probleme, propunerea de soluţii, de proiecte de dezvoltare locală, sau alte subiecte. Elaborată în cadrul proiectului “Strategia de dezvoltare durabilă a Asociaţiei Intercomunitare de Dezvoltare Alba Iulia”, platforma este un sistem de dezvoltare regională informaţională şi de suport al deciziilor pe bază de internet, care se doreşte a fi un instrument de lucru în procesul managementului proiectelor. Prin transmiterea ideilor şi sugestiilor cetăţenilor, administratorii care au acces la baza de date a platformei primesc zilnic o viziune de ansamblu asupra necesităţilor de dezvoltare locală ale comunităţilor asociate AIDA.
Proiectul “Strategia de dezvoltare durabilă a Asociaţiei Intercomunitare de Dezvoltare Alba Iulia” este cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013, cod SMIS 3425. Valoarea totală eligibilă a proiectului (fără TVA) este de 1.123.215 lei, din care: 954.732,75 lei (85%) – valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European; 140.401,87 lei (12,5%) -contribuţia nerambursabilă a Guvernului României; 28.080,38 lei (2,5%) – cofinanţarea eligibilă a beneficiarului Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea durabilă a capacităţii administrative şi promovarea principiilor bunei guvernări în administraţiile publice din arealul AIDA. Scopul proiectului îl constituie elaborarea unei strategii de dezvoltare durabilă, pe termen mediu şi lung, care să genereze şi să prioritizeze politici publice şi să conducă la o mai bună reglementare şi planificare strategică în domeniul dezvoltării intercomunitare pe termen mediu şi lung. Grupul ţintă al proiectului este format din autorităţile publice locale care constituie AIDA, cât şi de ceilalţi actori implicaţi în ciclul de elaborare a politicilor publice şi în realizarea strategiei regionale. Principalele activităţi ale proiectului sunt: organizarea de cursuri de instruire, elaborarea politicilor publice pentru regiunea de dezvoltare, realizarea strategiei de dezvoltare microregională, realizarea şi implementarea platformei electronice pentru comunicarea cu cetăţenii, instituţii publice, ONG-uri, mediul de afaceri, elaborarea planurilor multianuale de investiţii, corelate cu strategia de dezvoltare regională. Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 26 luni. Locul de desfăşurare al proiectului: România, Regiunea de Dezvoltare Centru, judeţul Alba, municipiul Alba Iulia.
Prin implementarea proiectului se vor obţine următoarele rezultate: 215 persoane din administraţia publică locală şi instituţii deconcentrate instruite în cadrul a 7 programe de perfecţionare, elaborarea unei strategii de dezvoltare durabilă a microregiunii AIDA, crearea unui soft informatic de structurarea planului multianual de investiţii al unităţilor administrativ teritoriale membre AIDA. (N.L.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Noi reglementări pentru fermierii români: APIA impune condiții pentru subvențiile pe pășune

Bera Larisa

Publicat

în

Noi reglementări pentru fermierii români: APIA impune condiții pentru subvențiile pe pășune Proprietarii de terenuri agricole din România se confruntă cu noi reglementări stricte în ceea ce privește subvențiile pe pășune acordate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Recent, autoritățile au anunțat introducerea unei condiții noi care va afecta fermierii ce beneficiază […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea