Locotenentul-colonel, Ovidiu Costea, la comanda interimară a ISU Alba, după trecerea în rezervă a fostului șef

Șeful Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Alba, colonelul Adrian Guia, trece în rezervă din data de 15 noiembrie, comanda, interimară, a instituției fiind asigurată de locotenentul-colonel Ovidiu Costea.

Colonelul Adrian Guia, șeful Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Alba, va trece în rezervă cu drept de pensie începând cu data de 15 noiembrie 2020, după o carieră începută în 1987, în uniforma de elev al liceului militar albaulian.

Elit ELIT

El a fost împuternicit la conducerea ISU Alba din data de 15 octombrie 2018. După ce a absolvit actualul Colegiu Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, colonelul Adrian Guia a urmat Institutul Militar de Infanterie și Chimie „Nicolae Bălcescu” Sibiu, specializarea Chimie militară, pe care l-a absolvit în 1995.

Și-a petrecut primii 10 ani ai carierei militare în unități ale MApN din Alba Iulia și Turda, iar în 2005 s-a transferat la ISU Alba, înaintea preluării conducerii fiind șef de serviciu.

De asemenea, a urmat diferite cursuri postuniversitare de pregătire și perfecționare, susținute inclusiv de lectori din SUA.

Ceremonialul militar prilejuit de trecerea în rezervă a colonelului Adrian Marius Guiase va desfășura luni, 16 noiembrie, la ISU Alba, într-un cadru restrâns, din cauza pandemiei de COVID-19.

Comanda instituției va fi asigurată interimar de către locotenentul-colonel Ovidiu Costea, prim-adjunctul șefului ISU Alba.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419