Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Ziua internaţională a romilor, sărbătorită la Alba Iulia: Premierea copiilor cu rezultate bune la școală și momente artistice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua internaţională a romilor, sărbătorită la Alba Iulia: Premierea copiilor cu rezultate bune la școală și momente artistice

Ziua internațională a romilor este sărbătorită luni, 8 aprilie, la Alba Iulia, în zona Complexului Gheorghe Șincai, începând cu ora 17.00. În deschiderea evenimentului vor lua cuvântul primarul Gabriel Pleșa și Rodica Andronescu, coordonator GAL.

În cadrul evenimentului se va desfășura o festivitate de premiere a elevilor cu rezultate foarte bune la învățătură, dar și câteva momente artistice cu participarea tinerilor de etnie romă.

Ziua internaţională a romilor se sărbătoreşte în 8 aprilie. Ideea de a marca o astfel de zi a luat naştere la Londra, în 1971, la primul congres internaţional al romilor. Începând cu anul 2016, s-a organizat în fiecare an evenimentul ”Ziua internațională a romilor – 8 aprilie, cu susținere financiară din bugetul local, mai puțin anii pandemiei.

Scopul acestui eveniment este de a sărbători împreună, autorități locale, structuri asociative, societate civilă și comunitatea romă din Alba Iulia, Ziua Internațională a romilor.

În Alba Iulia, Grupul de Acțiune Locală desfășoară, cu succes, acțiuni pentru îmbunătățirea gradului de incluziune a comunităților romilor, pentru combaterea discriminării și asigurarea egalității de șanse a romilor. În anul 2024 GAL-ul este organizator al evenimentului de sărbătorire a Zilei Internaționale a Romilor, cu sprijinul Primăriei municipiului Alba Iulia și a Direcției de Asistență Socială din subordinea Consiliului Local.

Printre participanți se vor afla și copiii de etnie roma, cu rezultate bune în activitatea școlară, artistică, sportivă sau alte domenii, care reprezintă pentru semenii lor un bun exemplu și totodată se propune o recunoaștere a meritelor acestor copiii prin acordarea unei sume de 100 lei/copil. Cheltuielile ocazionate de organizarea acestui eveniment, până la 5000 lei (acordare sume pentru copii și alte cheltuieli) se vor suporta din bugetul local, capitolul Asistență Socială.

Copiii vor fi selectați cu ajutorul unităților de învățământ din școlile/Inspectoratul școlar din municipiul Alba Iulia. Se vor desfășura activități specifice de informare și consiliere socială privind responsabilitatea părinţilor referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea