Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Ziua Armatei Române la Alba Iulia: Exercițiu demonstrativ și flashmob, realizate de elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

LIVE VIDEO| Ziua Armatei Române la Alba Iulia: Exercițiu demonstrativ și flashmob, realizate de elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”

Ziua Armatei Române este sărbătorită an de an la Alba Iulia. Miercuri, 25 octombrie, elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” au organizat în Piața Cetății un exercițiu demonstrativ, un flashmob și un spectacol artistic, urmate de un moment susținut de Fanfara Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Citește și: VIDEO| 25 octombrie – Ziua Armatei Române, zi în care țara își sărbătorește armata și pe cei care au fost și sunt în slujba ei

Sărbătorim în fiecare an la data de 25 octombrie, Ziua Armatei României. Devenită simbol al tuturor bătăliilor şi eroilor neamului românesc, ziua de 25 octombrie a rămas întipărită în sufletele românilor ca ziua în care țara își sărbătorește armata și pe cei care au fost şi sunt în slujba ei. Este şi ziua în care se cuvine să cinstim memoria celor care, prin sacrificiul suprem, au făcut posibilă îndeplinirea idealurilor naţionale.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pentru a comemora și a ne reaminti faptele de glorie ale înaintașilor, în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia a avut loc miercuri, 25 octombrie începând cu ora 12.30, o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori.

Ziua Armatei reprezintă și prilejul de a-i cinsti așa cum se cuvine pe cei care îmbracă astăzi uniforma militară și îşi pun viaţa în slujba ţării.

În Piața Cetății din Alba Iulia s-au desfășurat de la ora 13.00 activități cultural-artistice și de promovare a profesiei militare. Pe lângă alocuțiunile rostite cu privire la semnificația Zilei Armatei României, a avut loc și un exercițiu demonstrativ, un flashmob și un spectacol artistic, realizate de elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia și un moment artistic susținut de Fanfara Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Totodată, cei prezenți au putut vizita standuri de promovare a carierei militare, invitați fiind Centrul Militar Județean Alba, Batalionul 136 Geniu „Apulum” Alba Iulia, Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii, Centrului 346 Comunicații și Tehnologia Informației ,,Sava Henția”, Comandamentul Forțelor pentru Operații Speciale din Târgu Mureș, Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Uzina Mecanică Cugir și Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Sute de persoane și mașini verificate joi, de polițiștii și jandarmii din Alba: Amenzi de peste 22.000 de lei și 4 permise reținute

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sute de persoane și mașini verificate joi, de polițiștii și jandarmii din Alba: Amenzi de peste 22.000 de lei și 4 permise reținute În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea