LIVE VIDEO: S-A DESCHIS circulația pe lotul 4 din Autostrada A1, Lugoj-Deva. A fost efectuată recepția nodului Ilia, care permite descărcarea traficului pe DN7

În cursul acestei zile, reprezentanți ai CNAIR au efectuat recepția nodului de la Ilia, de pe lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva, fără de care nu se putea deschide lotul 4, deja recepționat, din cauza faptului că tot traficul care s-ar fi îndreptat dinspre Deva spre Lugoj nu ar fi avut unde să se descarce de pe șoseaua de mare viteză, în vechiul DN7, spre vestul țării. Astfel, șoferii vor putea circula pe autostradă de la Sibiu până la Ilia. Se așteaptă ca în cursul săptămânii viitoare să se deschidă și lotul 3 al A1, de la Ilia la Holdea.

Imagini LIVE cu deschiderea circulației rutiere pe lotul 4, autostrada Lugoj – Deva. Începând de acum se va putea circula pe autostradă pe tronsonul Șoimuș – Ilia.

Publicată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe Miercuri, 14 august 2019

Deschidere circulatie Lugoj – Deva lot 4

Publicată de Asociația Pro Infrastructură pe Miercuri, 14 august 2019

Miercuri a avut loc recepţia celor 800 de metri din Lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj – Deva, respectiv a bretelelor de descărcare a autostrăzii de la Ilia (județul Hunedoara), astfel încât Lotul 4, în lungime de 22 de kilometri, între Ilia şi Şoimuş, a cărui recepţie a avut loc luni, să poată fi dat în folosinţă. „Se va face recepţia celor 800 de metri din Lotul 3, ca să poată fi descărcat traficul de pe autostradă, la Ilia, pe drumul naţional”, a spus Sorin Scarlat, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Constructorii Lotului 3 şi-au manifestat nemulţumirea de faptul că s-a făcut recepţia numai pe cei 800 de metri şi nu pentru întreg Lotul 3, de 21 de kilometri, a mai precizat directorul CNAIR. Marţi, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a aflat pe şantierul Autostrăzii Lugoj – Deva şi a precizat că Lotul 4 urma să fie dat în folosinţă la începutul săptămânii viitoare. „Lotul 4 se poate da în trafic. Nu există nicio neconformitate până la bretelele de nodul rutier Ilia.

Deci se poate da în trafic acest tronson. Antreprenorul spaniol nu a avut aceeaşi viziune ca şi noi. I-am spus că vom face o recepţie parţială ca să putem da Lotul 4 în folosinţă, el mi-a transmis să facem recepţia la întreg lotul 3. (…) Lotul 4, după cum ştiţi, este finalizat, s-a făcut recepţia şi ce este cel mai important, săptămâna viitoare, cel târziu marţi, va fi dat în trafic.

Antreprenorul spaniol a primit în cursul zilei de luni o înştiinţare de remediere pentru neconformităţile găsite la lotul 3, pentru a le remedia pentru o perioadă de 10 zile, asta înseamnă că joia viitoare, dacă nu remediază aceste neconformităţi care ţin de siguranţa traficului, Compania de Autostrăzi va purcede la rezilierea contractului, va prelua autostrada Compania de Autostrăzi, va face acele remedieri care se pot face în 10 zile şi vom da în trafic şi ceilalţi kilometri până la sfârşitul lunii august”, declara ministrul Răzvan Cuc.

sursa: adevarul.ro/peundemerg.ro

sursa foto/video: facebook/Asociatia Pro Infrastructura/ facebook/Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...