Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Moaștele Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, așezate spre închinare, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Moaștele Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, așezate spre închinare, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia

Catedrala Reîntregirii, un loc sacru și însemnat pentru spiritualitatea locală, primește cu brațele deschise moaștele Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cu o ceremonie solemnă și plină de însemnătate, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu va primi delegația care însoțește cu evlavie racla ce adăpostește cinstitele relicve. Răspândindu-se o atmosferă plină de smerenie și recunoștință, credincioșii vor avea oportunitatea să aducă închinarea lor față de Sfânta Ana până în jurul orei 20:00, în funcție de câți doritori vor fi prezenți.

Un eveniment cu o însemnătate deosebită pentru întreaga Eparhie Alba Iuliei are loc între 24 și 27 iulie 2023, când cinstitele moaște ale Sfintei și Dreptei Ana călătoresc prin acest pământ românesc. Originile lor sunt îndepărtate, fiind aduse cu dragoste din Bologna, însoțite cu grijă de o delegație a Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Italia.

Începând cu seara zilei de 24 iulie, sfintele moaște au fost depuse la Schitul „Sfântul Ioan Evanghelistul” de la Găbud, moment care a coincis cu sărbătoarea Adormirii Sfintei Ana și cu hramul noii biserici a acestui așezământ monahal. Slujba de Priveghere a fost săvârșită cu sfințenie de un numeros sobor de preoți și diaconi, în prezența tinerilor participanți la Tabăra Internațională de la Oașa și a mulțimii de pelerini prezenți.

Sărbătoarea praznicului Adormirii Sfintei Ana, în ziua de 25 iulie, a fost marcată prin celebrarea Dumnezeiască a Liturghiei a Sfântului Ioan Gură de Aur, o ceremonie de înaltă însemnătate spirituală.

Dintre toate momentele memorabile, cinstitele moaște ale Sfintei și Dreptei Ana vor aduce în continuare binecuvântare și închinare la Mănăstirea Oașa, împodobind și încununând astfel sărbătoarea celui de-al doilea hram al acestui sfânt locaș monahal.

Programul Sfintei Ana la Alba Iulia și Mănăstirea Oașa:

  • 26 iulie: Mutarea Sfintelor Moaște la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia, unde vor fi puse la închinare începând cu ora 16:00 până la orele 20:00, în funcție de numărul închinătorilor.
  • 26 iulie: Mutarea Sfintelor Moaște la Mănăstirea Oașa, unde vor sta până în ziua următoare.
  • 27 iulie: Sfintele Moaște vor fi puse la închinare cu ocazia Hramului Mănăstirii Oașa, dedicat „Sfântului Mare Mucenic Pantelimon”.

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord

Ziarul Unirea

Publicat

în

Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord Accidentul de miercuri seara, petrecut în Alba Iulia, a fost filmat cu o cameră de bord de un alt participant la trafic. Impactul dintre cele două mașini a dus la rănirea a trei persoane, 2 adulți și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea