LIVE VIDEO| La MAI se anunță noi MĂSURI pentru PREVENIREA răspânirii COVID-19

Se iau în calcul măsuri suplimentare de protecție a populației, punându-se accent în special pe vârtsnici, care sunt cei mai expuși în lupta cu cornavirusul. Rata deceselor în rândul acestora este una destul de crescută. Dibetul și hipertensiunea arterilală sunt cele două afecțiuni suplimentare pe care le-au prezentat mare parte dintre cei care au murit.

În continuare se va recomanda reducerea deplasărilor la maxim, distanțarea socială și se va face apel la responsabilitatea civică.

ELIT

Ce înseamnă scenariul 4

Declarații de presă la sediul MAI

Declarații de presă la sediul MAI

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Duminică, 29 martie 2020

În „Scenariul 4”, pacienții cu simptome ușoare și medii vor fi tratați la domiciliu, pentru ca sistemul medical să poată face față situației. Totodată va fi schimbată și metodologia de testare. „Nu vor mai fi testați doar cei din carantină sau contacții unor persoane infectate, ci toți cei care prezintă simptome. Se ia în calcul și momentul în care personalul medical infectat, dar asimptomatic, să rămână în spital și să trateze bolnavii”, declara într-un interviu acordat Digi24, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Acesta a mai spus că se ia în calcul ca persoanele care sunt afectate să nu meargă în izolare dacă au în familie persoane de peste 65 de ani, ci să rămână în carantină, propuneri în acest sens fiind făcute către Ministerul de Interne pentru a fi cuprinse în ordonanța militară 4.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...